ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρυτανικές εκλογές ΕΚΠΑ: Πρώτος ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος

Γεράσιμος Σιάσος
Ο καθηγητής Καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος

Ο Γεράσιμος Σιάσος θεωρείται ο επόμενος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρώτους σε ψήφους, στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναδείχτηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος.

Ο κ. Σιάσος έλαβε 579 πρώτες ψήφους, το 40% των συνολικών ψήφων του ΕΚΠΑ. Στο Συμβούλιο εκλέχτηκαν επίσης ο καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νικόλαος Θωμαΐδης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αχιλλέας Χαλδαιάκης, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Σπύρος Βλαχόπουλος, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής Δημήτριος Καινούριος και η Καθηγήτρια Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθανασία Σμυρνιώτου.

Σε ευχαριστήριο μήνυμά του, ο Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, αναφέρει: «Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας. Είναι μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου η πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, λαμβάνοντας το 40% των συνολικών ψήφων του ΕΚΠΑ (579 πρώτες ψήφους).

Συγχαίρω τα εκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Νικόλαο Θωμαΐδη, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Σπύρο Βλαχόπουλο, Δημήτριο Καινούργιο και Αθανασία Σμυρνιώτου, καθώς και όλους τους υποψήφιους που έλαβαν μέρος στη διαδικασία των εκλογών.

Το Πανεπιστήμιό μας θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα με ενότητα και προσήλωση στους κοινούς μας στόχους. Στο αύριο του ΕΚΠΑ δεν περισσεύει κανείς».