ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2015: Κανένας λόγος άγχους για τις εξετάσεις συμβουλεύει το Υπ. Παιδείας

Πανελλαδικές 2015: Κανένας λόγος άγχους για τις εξετάσεις συμβουλεύει το Υπ. Παιδείας

Πανέτοιμος σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός για τις Πανελλήνιες 2015 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των μαθητών και των μαθητριών για το επίπεδο των θεμάτων, όμως δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται για την απόκτηση κάποιου βαθμού, αλλά διαγωνίζονται για την κατάληψη μιας θέσης προκαθορισμένου αριθμού.

Αλλώστε, τονίζεται, πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών ότι οι εξετάσεις είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται.

Επίσης για τους μη επιτυχόντες σημειώνει ότι οι εξετάσεις δεν είναι ούτε το άλφα αλλά ούτε και το ωμέγα στο ταξίδι της ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι οι εξετάσεις προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους.

Σε αυτήν την σημαντική παράμετρο, όπως σημειώνει, συνηγορεί ότι τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας εξασφαλίζουν την επιτυχία αυτών που προσπάθησαν περισσότερο, χωρίς να περιορίζουν τις θέσεις των εισακτέων. Συνεπώς η απόλυτη βαθμολογία από μόνη της δεν αντανακλά επιτυχία ή μη.

Τονίζει ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει απολύτως κανείς λόγος για ύπαρξη άγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το υπουργείο καταλήγοντας μεταφέρει τις θερμές του ευχές στους υποψηφίους για καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2014

Επίσης συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.

Σχετικές ειδήσεις