ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θα εξεταστούν σήμερα Παρασκευή (22/5) οι μαθητές

Πανελλήνιες 2015: Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θα εξεταστούν σήμερα Παρασκευή (22/5) οι μαθητές

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας θα εξεταστούν σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων 2015 της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Για μία ακόμη χρονιά το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών που αγωνίζονται για μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Tο Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2015 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2015 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2015.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 8:30 π.μ.. Οι υπψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Νεοελληνική Λογοτεχνία

Η εξέταση στη Νεοελληνική Λογοτεχνία αναφέρεται σε πεζό ή ποιητικό κείμενο και συνοδεύεται από πέντε ερωτήσεις που αναφέρονται:

Στον συγγραφέα του έργου και σε γραμματολογικά στοιχεία που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από το κείμενο.

Στη δομή του κειμένου, στην επαλήθευση ή διάψευση μιας κρίσης με βάση το κείμενο, σε παρατηρήσεις επί των εκφραστικών μέσων και τρόπων του κειμένου (υφολογική διερεύνηση, αφηγηματικές λειτουργίες)

Σε σχολιασμό ή στη σύντομη ανάπτυξη χωρίων του κειμένου

Σε σχολιασμό αδίδακτου λογοτεχνικού κειμένου.

Σχετικές ειδήσεις