ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017: Αυτά είναι τα θέματα στα Αγγλικά

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017: Αυτά είναι τα θέματα στα Αγγλικά

Πανελλήνιες 2017: Με ταΑγγλικά άρχισαν σήμερα,Πέμπτη(22/06) οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ.

ΤΟ ΝEWSBOMB.GR ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΝΕΟ» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Με τα Ειδικά Μαθήματα συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους 85.908 φετινούς υποψήφιους.

Αναλυτικότερα, σήμερα Πέμπτη, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Αγγλικά ενώ αύριο Παρασκευή θα εξεταστούν στην Αρμονία. Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σάββατο με τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και τα Ισπανικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Τη Δευτέρα και την Τρίτη σειρά θα πάρουν το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο αντίστοιχα, ενώ η εβδομάδα ολοκληρώνεται με ξένες γλώσσες, δηλαδή Γερμανικά την Τετάρτη, Γαλλικά την Πέμπτη και Ιταλικά την Παρασκευή.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Σε Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν τη Δευτέρα (19/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Με αυτά τα δύο μαθήματα έπεσε «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Δείτε εδώ τα θέματα και τις απαντήσεις

Στο μάθημα της Βιολογίας - γενικής Παιδείας και προσανατολισμού εξετάστηκαν την Παρασκευή (16/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Εσπερινών ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού Εσπερινών

Το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σάς μεταφέρει τον παλμό των εξετάσεων και σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν την Τετάρτη (14/6) τα θέματα των μαθημάτων προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Αναλυτικότερα, στα Λατινικά, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή και καλή γνώση της ύλης.

Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους ήταν και τα θέματα της Χημείας. Όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, τα θέματα ήταν πολλά ποσοτικά, μέσα στα όρια της ύλης, ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών ήταν αρκετά απαιτητικά.

Όσον αφορά το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι, αν και σαφώς διατυπωμένα, τα θέματα ήταν αρκετά υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις σε Χημεία, Λατινικά και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, από τα φροντιστήρια «ΝEO»

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Η «βουτιά» των βάσεων θα είναι… θεαματική – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Βαθμολογική σφαγή με... μαθηματική ακρίβεια – Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί με τον όγκο των ζητουμένων στα φετινά θέματα των εξετάσεων – «Αυλαία» τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ με Ιστορία και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.