ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2017: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Δείτε πότε ανακοινώνονται

Βάσεις 2017: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Δείτε πότε ανακοινώνονται

Βάσεις 2017: Στο κόκκινο είναι η αγωνία τόσο των υποψηφίων όσο και των συγγενικών τους προσώπων που περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις για το 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ 21 έως 28 Αυγούστου.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών η εικόνα είναι ξεκάθαρη αφού οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να αποτυπωθούν και σαν εικόνα των βάσεων των σχολών προτίμησης τους.

Στο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων εκτιμάται άνοδος των βάσεων από 500 μόρια και άνω, ειδικά στα περιφερειακά πανεπιστήμια αναμένεται εκτίναξη τους έως και 1200 μόρια σε κάποια τμήματα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2017

Τα τμήματα των Πολυτεχνικών σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτώση περί τις 200 μονάδες , ενώ στα περιφερειακά ιδρύματα η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη. Οι αντίστοιχες πολυτεχνικές ειδικότητες στα Α.Τ.Ε.Ι. θα κινηθούν περισσότερο πτωτικά ειδικά στα τμήματα της επαρχίας.

Στο ίδιο μοτίβο και οι Θετικές επιστήμες αφού το μάθημα των Μαθηματικών αποτέλεσε βαρόμετρο, έτσι και στο πεδίο αυτό τα πανεπιστήμια των δύο μεγάλων αστικών κέντρων θα παρουσιάσουν λογική πτώση, η οποία όμως θα αυξηθεί στα περιφερειακά τμήματα και στις σχολές των Α.Τ.Ε.Ι. του πεδίου αυτού.

Οι Ιατρικές σχολές και οι παραϊατρικές ειδικότητες θα εμφανίσουν σημαντική άνοδο , τόσο εξαιτίας των υψηλών και άριστων βαθμών όσο και του περιορισμού των εισακτέων . Αναμένεται λοιπόν μάχη , η οποία θα κυμανθεί ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε επίπεδα άνω των 19.000 μορίων!

Στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής, τα Μαθηματικά θα βυθίσουν τις φετινές βάσεις, αφού στην κυριολεξία λειτούργησαν σαν βαρίδιο. Οι Οικονομικές σχολές της Αθήνας θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση , η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη στα τμήματα της επαρχίας. Ομοίως θα κινηθούν και τα τμήματα της Πληροφορικής σε Αθήνα και συμπρωτεύουσα, με τις βάσεις να πέφτουν περισσότερο στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Σχετικές ειδήσεις