ΠΑΙΔΕΙΑ

Μικροσυσκευές και έπιπλα γραφείου: Τα must haves για κάθε φοιτητικό σπίτι

Μικροσυσκευές και έπιπλα γραφείου: Τα must haves για κάθε φοιτητικό σπίτι

Όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, έτσι και φέτος, χιλιάδες γονείς και φοιτητές ανά την Ελλάδα τρέχουν για να βρουν τα απαραίτητα έπιπλα και μικροσυσκευές προκειμένου να δημιουργήσουν ένα άνετο φοιτητικό σπίτι.

Η λίστα με τα απαραίτητα είναι μεγάλη και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές, προκειμένου να νιώσουν οι φοιτητές πως έχουν στη διάθεσή τους όλα όσα χρειάζονται για ένα δυνατό ξεκίνημα.

Ποιοι είναι, όμως, οι χώροι στου σπιτιού στους οποίους αξίζει να επενδύσουν περισσότερο και ποιες είναι οι μικροσυσκευές που δεν πρέπει να λείπουν από κάθε φοιτητικό σπίτι; Προκειμένου να δημιουργήσετε εύκολα το πιο λειτουργικό φοιτητικό σπίτι, καλό είναι να περιοριστείτε σε συγκεκριμένες επιλογές, που θα σας καλύψουν ανεξαρτήτως περιστάσεων. Τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα θεωρούνται σίγουρα «must haves» για κάθε φοιτητικό σπίτι και δεν υπάρχει αμφιβολία πως καλό είναι να κάνετε την αρχή από την κουζίνα και το γραφείο.

2

Η φοιτητική κουζίνα

Μπορεί οι περισσότεροι φοιτητές να μη φημίζονται για τις μαγειρικές τους ικανότητες, ωστόσο, όπως στο πατρικό τους έτσι και στο φοιτητικό τους διαμέρισμα, η κουζίνα θα συνεχίσει να αποτελεί την «καρδιά» του σπιτιού τους αφού το delivery δεν είναι η ιδανική λύση για το budget τους. Το σίγουρο είναι, λοιπόν, πως οι τέσσερις παρακάτω συσκευές πρέπει να υπάρχουν σε κάθε φοιτητική κουζίνα για να διευκολύνουν τη ζωή του κάθε νέου και με μια βόλτα -ή ένα «σερφάρισμα»- στα Public, θα τις ανακαλύψετε!

Καφετιέρα φίλτρου: Ο καφές απ’ έξω κοστίζει και αυτό το γνωρίζουν καλά οι φοιτητές που βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ εκτός σπιτιού. Μια καφετιέρα φίλτρου για να ετοιμάζει κάθε μέρα ο φοιτητής υπέροχο αυθεντικό καφέ με πλούσιο άρωμα, κρίνεται απαραίτητη για κάθε κουζίνα. Προσέξτε απλώς να είναι εύκολη στη χρήση, να εξοικονομεί ενέργεια και να διαθέτει μια βάση που θα κρατάει ζεστό τον καφέ.

Τοστιέρα: Το τοστ αποτελεί σίγουρα μια καθημερινή λύση για την… πείνα του φοιτητή αφού με λίγα και απλά υλικά, μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του σνακ και να παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να προμηθευτείτε μια καλή τοστιέρα για το φοιτητικό σπίτι. Δηλαδή, μια τοστιέρα με grill πλάκες και αντικολλητική επίστρωση -όπως εκείνη που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία- για εύκολο και απλό καθαρισμό.

3

Βαφλιέρα: Από την τοστιέρα περνάμε στη βαφλιέρα διότι οι φοιτητές χρειάζονται αρκετή ενέργεια, προκειμένου να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. Για να μπορούν να απολαμβάνουν, λοιπόν, λαχταριστές βάφλες με υλικά της επιλογής τους (από σοκολάτα μέχρι φρούτα και από ξηρούς καρπούς έως παγωτό) αξίζει να προμηθευτούν με μία μικρή και πρακτική βαφλιέρα. Αποτελεί μια επιλογή που σίγουρα θα ωφελήσει την υγεία αλλά και πορτοφόλι τους!

Παρασκευαστής ποπ κορν: Τελευταία και σημαντική επιλογή για τη φοιτητική κουζίνα. Ο παρασκευαστής ποπ κορν θα γίνει ο καλύτερος «φίλος» του φοιτητή αφού θα του κρατήσει συντροφιά πολλά βράδια και θα ενθουσιάσει όλη την παρέα από τη σχολή. Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε έναν, φροντίστε απλώς να έχει αποσπώμενα εξαρτήματα προκειμένου να τον καθαρίζετε και να τον συντηρείτε εύκολα!

4

Το φοιτητικό γραφείο

Έπειτα από την κουζίνα, σειρά έχει το γραφείο. Εκεί ο φοιτητής θα αφιερώνει πολλές ώρες σε καθημερινό επίπεδο, προκειμένου να μελετά, να γράφει τις εργασίες του, να διασκεδάζει στον υπολογιστή του και να σχεδιάζει το δικό του αύριο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δημιουργήσει ένα άνετο γραφείο που θα τον εμπνέει. Για να το πετύχει αυτό, αρκεί να προμηθευτεί με τρία βασικά αλλά απαραίτητα έπιπλα και για να κάνει τη σωστή επιλογή, πρέπει να εστιάσει στις παρακάτω λεπτομέρειες.

Το γραφείο: Φοιτητικό σπίτι δίχως γραφείο… δεν γίνεται. Πώς, όμως, μπορεί να βρει κάποιος το κατάλληλο; Αρκεί να εστιάσει στα εξής στοιχεία: Στο να διαθέτει ράφια για τα βιβλία, μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας, τουλάχιστον ένα ντουλάπι και ένα συρτάρι και φυσικά να είναι εύκολο στη συντήρηση και ανθεκτικό στους λεκέδες! Αν δε ο χώρος που έχει ο φοιτητής στη διάθεσή του είναι μικρός, τότε σίγουρα αξίζει να επενδύσει σε ένα γραφείο σε λευκό χρώμα καθώς θα κάνει το δωμάτιό του να δείχνει μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

5

Το πιο άνετο κάθισμα γραφείου: Η δεύτερη πιο σημαντική αγορά μετά το γραφείο είναι εκείνη της καρέκλας. Ο φοιτητής πρέπει να νιώθει άνετος όταν μελετά. Γι’ αυτόν τον λόγο, το κάθισμα γραφείου που θα αγοράσει πρέπει να φέρει μια μοντέρνα τεχνολογία καθίσματος, να έχει ροδάκια (ναι, πρέπει να είναι τροχήλατο) και να δίνει στον φοιτητή τη δυνατότητα να ρυθμίζει το ύψος του!

Η βιβλιοθήκη: Φυσικά, μια βιβλιοθήκη αξίζει να έχει πάντα μια περίοπτη θέση δίπλα από ένα φοιτητικό γραφείο. Σε αυτή, ο φοιτητής θα τοποθετήσει τα βιβλία του και τα αγαπημένα του αντικείμενα και με τη σωστή οργάνωση θα τη μετατρέψει σε ένα από τα πιο λειτουργικά έπιπλα του σπιτιού! Καλό είναι, βέβαια, να επιλέξει μια βιβλιοθήκη που είναι κατασκευασμένη από υλικά εύκολα στη συντήρηση και ανθεκτικά στους λεκέδες -όπως η οικολογική μοριοσανίδα. Σίγουρα ο καλός ο φοιτητής θα τη χρησιμοποιεί σε καθημερινό επίπεδο.

6

Από την κουζίνα μέχρι το γραφείο, οι επιλογές είναι αρκετές. Η αλήθεια είναι, όμως, πως για να δημιουργήσετε ένα φοιτητικό σπίτι που θα εξυπηρετεί την κάθε σας ανάγκη, χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις παραπάνω λεπτομέρειες και φυσικά, να επισκεφτείτε το www.public.gr για να ανακαλύψετε τα must haves έπιπλα και συσκευές για κάθε φοιτητικό σπίτι και κάθε ανάγκη!