ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανατροπή: Δείτε τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Ανατροπή: Δείτε τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία από τη νέα χρονιά

Αλλαγές προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αποφασίσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπάει στις 9, ωστόσο η νέα υπουργός, Νίκη Κεραμέως, είναι αποφασισμένη για αλλαγές.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας «Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την νέα χρόνια.

Σχετικά με την Νομική Σχολή στην Πάτρα η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

Τέλος, για το θέμα των θρησκευτικών, τόνισε ότι «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία: Αυτή είναι η 35χρονη που σκοτώθηκε με ηλεκτρικό πατίνι

Ο Ντόντα σπάει τη σιωπή του για το διαζύγιο με την Αθηνά Ωνάση - Τι αποκάλυψε;

Σχετικές ειδήσεις