ΣΕΙΣΜΟΙ

Λέκκας για τον σεισμό στην Ικαρία: Θα έχουμε μετασεισμούς έως και 4 Ρίχτερ το επόμενο διάστημα

Ευθύμιος Λέκκας για σεισμό στην Ικαρία
Τις εκτιμήσεις του μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης στην Ικαρία διατύπωσε ο Ευθύμιος Λέκκας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τις εκτιμήσεις του μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης στην Ικαρία διατύπωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

Για σεισμό που σημειώθηκε σε περιοχή που δεν έχει αυξημένη σεισμικότητα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας κληθείς να δώσει την επιστημονική του εκτίμηση για την δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που «ξύπνησε» το πρωί της Τρίτης την Ικαρία.

Όπως εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας ο σεισμός στην Ικαρία δημιουργήθηκε σε χώρο που είναι προέκταση του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου 2020.

«Δεν ανησυχούμε δεδομένου ότι είναι μακριά από κατοικημένους χώρους και ξηρά αν και έγινα ιδιαίτερα αισθητός. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θεωρώ ότι θα έχουμε μετασεισμούς 4 ρίχτερ το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ και προσθέτοντας ότι «οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί ο σεισμός ήταν αρκετά μέσα στη θάλασσα».

Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στις 6 το πρωί της Τρίτης με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 18χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 17,5χλμ.

Σημειώνεται οτι η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού που ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 5 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ.

Εννέα λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία οι σεισμογράφοι κατέγραψαν και έναν μετασεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 24,3 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

GNTM: Ράκος η Όλγα – Το «Σ’ αγαπώ» και τα φιλιά στο στόμα με τον Στυλιανό (videos)

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες