ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Αττική – Τι λένε οι επιστήμονες για το «σμήνος σεισμών»

Σεισμός στην Αττική – Τι λένε οι επιστήμονες για το «σμήνος σεισμών»

Σεισμός τώρα - Δεκαοκτώ σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη 2,8 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί από το πρωί της Τρίτης (09/01/2018) με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

«Πρόκειται για σμήνος σεισμών. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Η περιοχή δεν έχει δώσει ιστορικά κάποιο μεγάλο σεισμό» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο σεισμολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τους δεκάδες μικροσεισμούς που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην ανατολική Αττική και την Εύβοια (κόλπος Πεταλιών).

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι πράγματι «τις τελευταίες ώρες είχαν εγερθεί κάποια σεισμικά μέτωπα στη Ραφήνα και το Μαρκόπουλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια “συστάδα” σεισμών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, αν και ανεπαίσθητοι, έγιναν αντιληπτοί».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ LIVE ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΙ