ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Αθήνα: Στο χορό των ρίχτερ η Αθήνα – Αλλεπάλληλοι μετασεισμοί

Σεισμός Αθήνα: Στο χορό των ρίχτερ η Αθήνα – Αλλεπάλληλοι μετασεισμοί

Στο χορό των ρίχτερ βρίσκεται η Αθήνα μετά την ισχυρή δόνηση που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής μεγέθους 5,1 της κλίμακας ρίχτερ.

Μέχρι τις 14.58 είχαν καταγραφεί επτά μετασεισμοί κάποιοι από τους οποίους έγιναν ιδιαιτέρως αισθητοί. Αυτοί είναι μεγέθους από 1,9 έως και 3,5 της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι σεισμολόγοι εξηγούν πως είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμήσουν το χτύπημα του εγκέλαδου σχολιάζοντας πως οι μετασεισμοί είναι θετική έκβαση.

Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ως μια ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή τόσο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε περιοχές όπως η Στερεά αλλά και η Πελοπόνησος, περιγράφει ο πρόεδρος του οργανισμού του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο την Πάρνηθα στο ύψος της Μαγούλα Αττικής.

Μιλώντας στο Νewsbomb.gr, ο κύριος Λέκκας ανέφερε πως ο ΟΑΣΠ είναι σε επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. για την διερεύνηση ζημιών σε κτήρια και δομές.

Ρωγμές σε σπίτια

Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του ΠΣ σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τον σεισμό

Δείτε ΕΔΩ που έκανε σεισμό πριν από λίγο