ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Μια ακόμη δικαίωση σε υπερχρεωμένη οικογένεια ανέργων

Ηράκλειο: Μια ακόμη δικαίωση σε υπερχρεωμένη οικογένεια ανέργων

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου δικαίωσε μία υποχρεωμένη οικογένεια ανέργων, που είχε οφειλές προς τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 57.495,07 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, η περίπτωση αφορά σε μία άνεργη από το 2009 δανειολήπτρια, με σύζυγο επίσης χωρίς δουλειά και με σοβαρά προβλήματα υγείας, με τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα απεβίωσε πρόσφατα και με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα αυτοκίνητο με έτος κυκλοφορίας 1990.

Η δανειολήπτρια έκανε χρήση του νόμου 3869/2010 (για υπερχρεωμένα νοικοκυριά), προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές της προς τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 57.495,07 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που είχε υποβάλλει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, και με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, είχε ζητήσει περίοδο χάριτος ενός εξαμήνου και με την πάροδο αυτού να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες το ποσό των 200 ευρώ/μήνα, με το σκεπτικό της εύρεσης εργασίας.

Οι τράπεζες και εξωδικαστικά απέρριψαν την πρόταση της δανειολήπτριας, προβάλλοντας αιτιάσεις μη νομιμότητας και αοριστίας. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ωστόσο απέρριψε τις αιτιάσεις των τραπεζών και την άσκηση παρέμβασης που ασκήθηκε από την μία πιστώτρια τράπεζα, ως μη νόμιμη, πήρε δε την απόφαση να μη ρυθμίσει καμία καταβολή από την δανειολήπτρια και να της δώσει τον ζητούμενο χρόνο, μεταφέροντας την ημερομηνία ορισμού συζήτησης καταβολών δόσεων για τις 29-5-2012.