ΕΛΛΑΔΑ

Δυο ομογενείς τοξικομανείς οι δολοφόνοι του ψυχιάτρου

Δυο ομογενείς τοξικομανείς οι δολοφόνοι του ψυχιάτρου

Τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον βασάνισαν και τον άφησαν να πεθάνει με μαρτυρικό τρόπο από τις αναθυμιάσεις της φωτιάς.

Η άγρια δολοφονία του ψυχιάτρου Αστέριου Φωτιάδη μέσα στο ιατρείο του στη Θεσσαλονίκη, εξιχνιάστηκε μόλις λίγα 24ωρα από την τραγική αυτή είδηση.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη και τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι και ομολόγησαν την πράξη τους. Πρόκειται για δυο ομογενείς από τη Γερμανία και το Κιργιστάν, 43 και 32 ετών αντίστοιχα οι οποίοι «συστήθηκαν» στους αστυνομικούς ως τοξικομανείς οι οποίοι επισκέφτηκαν ως πελάτες τον άτυχο γιατρό.

Όπως ισχυρίστηκαν, ζήτησαν από τον Φωτειάδη να τους γράψει φάρμακα και υποκατάστατα κάτι που ο τελευταίος αρνήθηκε να πράξει με αποτέλεσμα οι δυο άντρες να θολώσουν και να βασανίσουν μέχρι θανάτου τον άτυχο επιστήμονα. Οι δράστες αφού τον αιφνιδίασαν, τον γρονθοκόπησαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μια καρέκλα.

Ακολούθως έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους! Ο άτυχος άντρας είχε μαρτυρικό θάνατο καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, πέθανε από ασφυξία.

Η κλήση προς τη πυροσβεστική έγινε λίγα λεπτά πριν τις εννέα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
Το διαμέρισμα επί της οδού Καρόλου Ντιλ 20, είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Επί τόπου έσπευσαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν και κατέσβησαν τη πυρκαγιά.

Κατά τη διαδικασία ωστόσο της κατάσβεσης, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα αυτό του εντοπισμού του θύματος, δεμένου χειροπόδαρα σε μια καρέκλα!