ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Τι ζητά η σύζυγος του δράστη

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Τι ζητά η σύζυγος του δράστη
Η βιολόγος Suzanne Eaton που έχασε τόσο άδικα την ζωή της στα Χανιά
cretapost

Εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της βιολόγου Suzanne Eaton στην Κρήτη - Η σύζυγος του δράστη σπάει για πρώτη φορά την σιωπή της

Μιλώντας αποκλειστικά για πρώτη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δηλώνει ότι από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το έγκλημα έχει αλλάξει η ζωή η δική της και των δυο μωρών της, 3 και 1,5 έτους.

«Τώρα είμαι στα παιδιά… Να μεγαλώσω τα παιδιά μου… Έχω πάρει και έχω κάνει χαρτί για να πάρω εγώ την επιμέλεια των παιδιών. Η επικοινωνία είναι μόνο για τα παιδιά, τίποτα άλλο. Ήταν πολύ δύσκολα με αυτόν τον άνθρωπο, ήμαστε πέντε χρόνια μαζί», δηλώνει.

Η σύζυγος του 28χρονου έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν τον περασμένο Αύγουστο έμαθε ότι ο άντρας της, ο πατέρας των παιδιών της, κατηγορείται για τη δολοφονία και τον βιασμό της αμερικανίδας βιολόγου.

«Δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή», εξομολογείται.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει ακριβώς. Είναι πολύ δύσκολο γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη γκρεμίστηκε όλη η γη. Να αναλάβει τις ευθύνες του», σημειώνει.

«Την επιμέλεια πρέπει να την αναλάβει εξ ολοκλήρου η μητέρα, διότι εκτός από την ανατροφή, που ήδη κάνει μόνη της, χρειάζεται και τη νομική εκπροσώπηση, να μπορεί να πάρει μόνη της αποφάσεις για ό,τι αφορά τα παιδιά», δηλώνει ο Ανδρέας Αναγνωστάκης, δικηγόρος της συζύγου του 28χρονου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Suzanne Eaton βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου 2019, όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Suzanne Eaton, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Στις 8 Ιουλίου 2019 το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Σχετικές ειδήσεις