ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η μαγική έναρξη του Καρναβαλιού - Χιλιάδες καρναβαλιστές διασκέδασαν στην εντυπωσιακή τελετή

Πάτρα: Η μαγική έναρξη του Καρναβαλιού - Χιλιάδες καρναβαλιστές διασκέδασαν στην εντυπωσιακή τελετή
Patrastimes.gr

Χορός, μουσική, καρναβαλικά δρώμενα και πολύχρωμα πυροτεχνήματα συνέθεσαν το σκηνικό της τελετής έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που πραγματοποιήθηκε απόψε (18/01), με σύμμαχο τον καλό καιρό, στην πλατεία Γεωργίου.

Οι χιλιάδες Πατρινοί που είχαν κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, παρακολούθησαν από κοντά το τελετουργικό της επίσημης έναρξης του καρναβαλιού, χειροκροτώντας τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την έναρξη του καρναβαλιού τόνισε ότι «το πατρινό καρναβάλι, η αυθεντική λαϊκή γιορτή της πόλης μας, ξεκινά το ωραίο του ταξίδι και για έξι εβδομάδες θα γεμίσει την πόλη μας με χαρά».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο πατραϊκός λαός και ιδιαίτερα η νεολαία μας, χάρις στην έμπνευση, τη φαντασία και την ευρηματικότητα που έχει, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις μας καλλιτεχνικά, δημιουργικά και ανατρεπτικά».

Η τελετή ξεκίνησε με δύο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών, οι οποίες έφθασαν στην πλατεία υπό του ήχους κρουστών, ενώ το καλλιτεχνικό κομμάτι είχε έντονους χορευτικούς ρυθμούς.

Δείτε εικόνες στη gallery που ακολουθεί:

Αρχικά ξεδιπλώθηκαν χορευτικά δρώμενα με έξι χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, μία χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η μπάντα Passepartout.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή», τα μέλη των οποίων ζωντάνεψαν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Το καινούργιο στοιχείο της φετινής τελετής έναρξης ήταν το projection 3d video mapping που μεταμόρφωσε γιορτινά την πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου «Απόλλων», αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα, μέσα από ένα μουσικό χαλί, που αποτελούσε σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson.

Επίσης, παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη και ολοκαίνουρια καρναβαλική κατασκευή, το κεφάλι της βασίλισσας του καρναβαλιού, όπου πάνω σε αυτή προβλήθηκε ένα βίντεο, με μάσκες και πρόσωπα καρναβαλιστών από το αρχείο της κοινωφελούς επιχείρησης, «Καρναβάλι Πάτρας».

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της τελετής ήταν του Ιωάννη Κοψίνη, η οποία ήταν προσαρμοσμένη στον κύκλο, βασικό χαρακτηριστικό του θέματος του φετινού πατρινού καρναβαλιού, με τον τίτλο, «Υπέρ, περί, ανά … κύκλο κάνω στη χαρά».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον πατραϊκό ουρανό, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα κυλήσει με πάρτι και χορούς μέχρι τα ξημερώματα.

Πηγή φωτογραφιών: patrastimes.gr, patrasevents.gr

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονου κοριτσιού στην Αθήνα - «Προσεύχομαι στο Θεό να μου τη φέρει πίσω»

Megxit: Συμφωνία-«φωτιά» από την Ελισάβετ – Παίρνει τίτλους και 2,4 εκατ. ευρώ από Μέγκαν και Χάρι

Σχετικές ειδήσεις