ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Πήγε βόλτα στο πρώην κατάστημά του κι έφαγε πρόστιμο

Λάρισα: Πήγε βόλτα στο πρώην κατάστημά του κι έφαγε πρόστιμο

 «Dura lex, sed lex» έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, αλλά στην περίπτωση ενός νεόκοπου συνταξιούχου στη Λάρισα μάλλον ο νόμος ξεπέρασε κάθε όριο αυστηρότητας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ένας Λαρισαίος, έμπορος για πολλά χρόνια που διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της πόλης, αποφάσισε να βγει στη σύνταξη.

Συνταξιούχος γαρ και δεδομένου πως το κατάστημα συνέχισε να λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, συνέχιζε να επισκέπτεται την – πρώην – επιχείρησή του, κάτι εξάλλου που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού η συνήθεια και το συναίσθημα είθισται να οδηγούν τις αποφάσεις στη ζωή.

Ένα πρωινό, ο συνταξιούχος περνούσε μερικό από τον ελεύθερο χρόνο του, μέσα στο χώρο όπου αφιέρωσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Εκείνη τη στιγμή, στον χώρο του μαγαζιού βρέθηκαν ελεγκτές του πρώην ΙΚΑ και ξεκίνησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Κάποια στιγμή, οι ελεγκτές ζήτησαν από την υπάλληλο, ένα έγγραφο που η ίδια δε μπορούσε να βρει. Ατάραχος αλλά και… απονήρευτος, ο πρώην ιδιοκτήτης που παρατηρούσε τη σκηνή, παρενέβη για να της υπενθυμίσει ότι αυτό που έψαχνε ήταν στο «τάδε συρτάρι».

Αμέσως, ένας εκ των ελεγκτών ρώτησε τον συνταξιούχο: «Εσείς κύριε ποιος είστε;» Χωρίς να φανταστεί τι θα ακολουθήσει και μάλλον αφελώς, ο Λαρισαίος του είπε την πάσα αλήθεια: Ότι δηλαδή ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης της επιχείρησης που συνταξιοδοτήθηκε.

Και συνέβη το απίθανο: Αντί για το «ευχαριστώ» που συνέδραμε στην ολοκλήρωση του ελέγχου, ο ελεγκτής «αποζημίωσε» τον συνταξιούχο με ένα… μεγαλοπρεπέστατο πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ!

Ο τελευταίος βέβαια, ακόμη δεν έχει πιστέψει πώς μία ξέγνοιαστη ημέρα συνταξιοδότησης οδηγήθηκε σε οικονομική… τραγωδία!

Πηγή: onlarissa.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις