ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ελπιδοφόρα μηνύματα από υπό δοκιμή φάρμακο: Τι είπε ο Τσιόδρας

Κορονοϊός - Ελπιδοφόρα μηνύματα από υπό δοκιμή φάρμακο: Τι είπε ο Τσιόδρας
ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας, που έδωσε αναλυτικές συμβουλές για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, υποστήριξε ότι είχαμε κάποια αισιόδοξα μηνύματα από το εξωτερικό «σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλεβίου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας, μέσω τριών τρόπων».

«Ο πρώτος είναι κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία, μάλλον κλινική μελέτη η οποία διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην συνέχεια είπε: «δωρεάν πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης σε άλλα τέσσερα επιλεγμένα, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, νοσοκομεία της χώρας.

Και κατέληξε μιλώντας για τον τρίτο τρόπο που είναι «μέσω της μελέτης Solidarity του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία σύντομα θα αρχίσει σε άλλα τρία νοσοκομεία της χώρας».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όπως είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, «αυτό γίνεται για να επιταχύνουμε και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο για τους ασθενείς και στην Ελλάδα».

«Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν και από τις νέες αναδυόμενες θεραπείες για τον ιό, ιδιαίτερα όταν αυτές συνοδεύονται από κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα αποτελεσματικότητας» τόνισε.

Ο κύριος Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και στην χρήση όρου αντισωμάτων από τους ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί από την covid -19. Όπως είπε, απαιτούνται 14 ημέρες από την ημέρα που έχουν αποθεραπευθεί προκειμένου να είναι «καθαροί» από νόσο και συμπτώματα και να μπορούν να δώσουν αντισώματα για ασθενείς που περνούν βαριά την λοίμωξη του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κύριος Τσιόδρας, «ίσως είναι μία Θεραπευτική προσέγγιση που είναι ωφέλιμη όχι μόνο σε προχωρημένο στάδιο αλλά και στο αρχικό στάδιο της νόσου» αλλά έσπευσε να τονίσει ότι είναι πολύ νωρίς. και αυτό το πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στην χώρα μας αλλά δεν πρέπει να το δει κάποιος ως κάτι σίγουρο, είπε καθώς χρειάζεται «χρόνος και αποτελέσματα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;

Ρoή Ειδήσεων