ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση - βόμβα για τον κορονοϊό: Πότε τελειώνουν τα λεφτά των Ελλήνων;

Δημοσκόπηση - βόμβα για τον κορονοϊό: Πότε τελειώνουν τα λεφτά των Ελλήνων;

Μια νέα δημοσκόπηση που αφορά τα μέτρα της καραντίνας λόγο κορονοϊού έρχεται να ταράξει τα νερά - Όπως αναφέρει η εταιρεία interview η παραμονή στο σπίτι, έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των πολιτών σε ποσοστό 70%, ενώ αρνητικά έχει επηρρεάσει όλη η κατάσταση και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς - Κερδίζει όμως πόντους ξεκάθαρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση

Γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας, κράτησε καλά. Αυτό το πιστεύουν πάνω από 66% των πολιτών.

Μεγάλη αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview.

Συγκεκριμένα στη σχετική ερώτηση το 82% απαντά ότι κρίνει τις αποφάσεις θετικά ενώ μόνο το 14% τα βρίσκει αρνητικά.

Παράλληλα, το 62% των πολιτών στη δημοσκόπηση Interview συμφωνεί να διαρκέσει το «Μένουμε Σπίτι» μέχρι τις 27 Απριλίου, το 24% πιστεύει ότι πρέπει να διαρκέσει ακόμα περισσότερο εάν χρειαστεί, ενώ 11% το θεωρεί υπερβολικό.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς, συγκεκριμένα το 55%, υποστηρίζει ότι το δυσκολότερο είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, ενώ το 41% απαντά ότι το δυσκολότερο μέτρο είναι το κλείσιμο της αγοράς.

Εκεί που τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή είναι στα οικονομικά των οικογενειών που όπως φαίνεται οι περισσότεροι διαθέτουν cash μέχρι 2-3 εβδομάδες.

Μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά για την πλειονότητα των πολιτών που ήδη λόγω των μέτρων δεν μπορούν να εργαστούν.

Δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα της έρευνας

Σημειώνεται τέλος, ότι το 70% των πολιτών λέει πως η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει την ψυχολογία αρνητικά, ενώ το 30% λέει μάλλον θετικά.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κορονοϊός: Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.