ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θρίλερ με 31χρονη ασθενή – Ανάρρωσε και βρέθηκε ξανά θετική

Κορονοϊός: Θρίλερ με 31χρονη ασθενή – Ανάρρωσε και βρέθηκε ξανά θετική

Κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς μία 31χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον ιό, βρέθηκε και πάλι θετική σε τεστ που υπεβλήθη, αφού εμφάνισε ξανά συμπτώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η 31χρονη γυναίκα που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό τέλος Μαρτίου και μεταφέρθηκε στο Παμμακάριστος απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6-7 Απριλίου, εμφάνισε ξανά συμπτώματα κορονοϊού σχεδόν 20 ημέρες μετά.

Στις 24 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα και στις 25 Απριλίου οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε δεκάδες εξετάσεις καθώς έχει και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η γυναίκα αναμένεται να εξεταστεί και από γυναικολόγο, ενώ αύριο Δευτέρα (27/4) θα υποβληθεί και πάλι σε τεστ για κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης, ενώ ο ΕΟΔΥ εξετάζει ενδελεχώς την περίπτωση της ασθενούς.

Κοινά σημεία κορωνοϊού με τον Έμπολα

Κορυφαίος Έλληνας ερευνητής, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός έχει την τάση να προσκολλάται στα άσυλα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός «εκρήγνυται» από τον οργανισμό μας όμως δεν είναι μεταδοτικός.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις ο ασθενής έχει πλήρη λοίμωξη και έτσι ο ιός ανακάμπτει, ενώ παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον Έμπολα ο οποίος μένει ενεργός και ανιχνεύσιμος μέχρι και 100 ημέρες, ενώ ο ασθενής μπορεί να νοσήσει ξανά και με άλλα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους και φλεγμονή στα μάτια.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Star:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων - Αναλυτικοί πίνακες

Σχετικές ειδήσεις