ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: Οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη ζητούν «ν’ ανοίξουν» τα στόματα για το διπλό φονικό

Ανώγεια: Οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη ζητούν «ν’ ανοίξουν» τα στόματα για το διπλό φονικό

Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία των Ανωγείων και σε εκείνους που ήταν παρόντες στο διπλό φονικό του Σαββάτου (02/05), απηύθυνε ο δικηγόρος της οικογένειας Ξυλούρη.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Κοκοσάλης, τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Μανώλης Καλομοίρης αλλά εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει όσοι βρέθηκαν στο σημείο το βράδυ του διπλού φονικού «να ανοίξουν τα στόματα τους» και να καταθέσουν τα πραγματικά γεγονότα.

«Θα πρέπει να καταθέσουν για να έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη και για να βάλουν τέλος σε τέτοιες ανάλογες ενέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το crepost.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο Καλομοίρης όταν πλησίασε με το όπλο του τον Γιώργο Ξυλούρη ζούσε ο πατέρας του και έβαλε το όπλο στα πλευρά του 30χρονου βοσκού και το «άδειασε».

Όπλο έφερε ο Γιώργος Ξυλούρης μένει όμως όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης να αποδειχθεί ότι το χρησιμοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο πατέρας του Γιώργου Ξυλόυρη, Γιάννης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι στα χέρια του παιδιού του δεν βρέθηκε πυρίτιδα.

«Το παιδί μου είναι καθαρό, πεντακάθαρο» ενώ ερωτηθείς εάν δράστης του θανάτου του μαντιναδολόγου είναι ο ίδιος του ο γιος.

Απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας από όπου αναμένονται απαντήσεις.

Σε συνδυασμό με τα ευρήματα της αυτοψίας και τα ιατροδικαστικά πορίσματα οι Αρχές θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις ακριβείς συνθήκες του διπλού μακελειού, βάζοντας τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στον τόπο του διπλού φονικού βρέθηκαν κάλυκες από δύο διαφορετικά πιστόλια, από 9άρι μικρό (σαν αυτό που παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου το μεσημέρι της Κυριακής ο 29χρονος Μανόλης Καλομοίρης) και από 9αρι κανονικό. Τα δύο όπλα εξαφανίστηκαν από τον τόπο της τραγωδίας, γεγονός που αλλοίωσε ως ένα βαθμό τον τόπο του εγκλήματος, κάνοντας δυσκολότερο το έργο των Αρχών κατά την αυτοψία.

Το πιστόλι της πλευράς Ξυλούρη, ένα 9αρι, παραδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής από μέλη της οικογένειας στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων. Ο Λευτέρης Καλομοίρης φέρεται να δέχθηκε μία βολή με φορά από πάνω προς τα κάτω, με πύλη εισόδου από την κοιλιακή χώρα και πύλη εξόδου από την σπονδυλική στήλη. Οι πληροφορίες του cretalive αναφέρουν ότι έπληξε την κεντρική αρτηρία και έτσι η μια και μοναδική βολή απέβη μοιραία.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας έχει σταλεί η μπλούζα που φορούσε προκειμένου να προσδιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η απόσταση της βολής που έκοψε το νήμα της ζωής του. Η απάντηση αυτή είναι κρίσιμη απέναντι σε διακινούμενο σενάριο περί εκπυρσοκρότησης του όπλου που κρατούσε ο 32χρονος Γιώργης Ξυλούρης στη διάρκεια της πάλης του με τον Λευτέρη Καλομοίρη. Η πλευρά Καλομοίρη διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, κάνοντας λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση του ανθρώπου της.

Την Τετάρτη η απολογία

Την Τετάρτη (06/05) θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο της τραγωδίας που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια.

Τότε, θα επιστρέψει στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες από τον εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, στον 29χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, υπογράμμισε, μιλώντας μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας στα ΜΜΕ, πως είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. «Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δύο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται», δήλωσε.

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού.

Σύμφωνα με το cretapost, συνολικά στο σημείο του φονικού εντοπίστηκαν 7 κάλυκες από ένα όπλο και 2 από άλλο.

Δείτε τι δήλωσαν οι συνήγοροι του 29χρονου στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 - «Τον έχω…»

Σχετικές ειδήσεις