ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: «Μίλησε» το DNA - Τι «δείχνουν» τα όπλα και οι κάλυκες του Καλομοίρη και του Ξυλούρη

Ανώγεια: «Μίλησε» το DNA - Τι «δείχνουν» τα όπλα και οι κάλυκες του Καλομοίρη και του Ξυλούρη

Αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από το εγκληματολογικό εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την ταυτοποίηση των δύο όπλων που παραδόθηκαν στις Αρχές ως εκείνων που πράγματι χρησιμοποιήθηκαν στο διπλό φονικό στα Ανώγεια Κρήτης, έρχονται και νέα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα ως προς το DNA.

Σύμφωνα με το cretalive, διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το DNA του 29χρονου Μανόλη Καλομοίρη και του άτυχου Γιώργη Ξυλούρη ανιχνεύτηκε στα αντίστοιχα όπλα που παραδόθηκαν καθώς και στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της αιματοχυσίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανατροπή, όμως αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η διερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς εκκρεμούν και άλλα αποτελέσματα.

Διαφορετική ερμηνεία για τα όπλα δίνουν οι δύο πλευρές

Τα δικά τους διαφορετικά συμπεράσματα βγάζουν από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης οι δύο πλευρές για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, οι κάλυκες ταυτίζονται με τα δύο πιστόλια που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

«Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα όσοι υποστήριζαν πως το όπλο που παρέδωσε ο αδερφός του Γιώργο Ξυλούρη δεν χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή», δήλωσε στον ANT1 o δικηγόρος της οικογένειας του 30χρονου θύματος. «Αν πράγματι αληθεύουν τα όσα πληροφορούμαστε, τότε κάποιοι οι οποίοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε "μούφα" όπλο, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Η οικογένεια Ξυλούρη δεν έχει να φοβηθεί ή να κρύψει κάτι. Ζητά μόνο την ανάδειξη της αλήθειας στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργη. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης.

Διαφορετική ερμηνεία για τα όπλα και τους κάλυκες δίνει ο δικηγόρος του 29χρονου κατηγορούμενου. «Δύο διαφορετικά όπλα, δύο διαφορετικοί θάνατοι. Επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε εμείς από την πρώτη στιγμή. Δηλαδή, οι άλλοι τι θριαμβολογούν; Θριαμβολογούν γιατί επιβεβαιώνεται ότι σκότωσαν τον δικό μας άνθρωπο με το δικό τους όπλο;», τόνισε σε δηλώσεις του στον ANT1 ο δικηγόρος του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας.

Ξεσπά ο 29χρονος μέσα από τη φυλακή

«Δεν σκότωσα τον πατέρα μου», δήλωσε στη Real News ο καθ' ομολογία δράστης του φονικού στα Ανώγεια απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες της οικογένειας Ξυλούρη.

Ο 29χρονος πυγμάχος ζητάει αυτή την κρίσιμη ώρα, μετά τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του, να επικρατήσει «η λογική» στις δύο οικογένειες.

«Όπως και να έχει, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες», τονίζει ο Μανώλης Καλομοίρης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

H δήλωσή του ολόκληρη, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα, προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων - Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν έχει «πληγώσει» ο κορονοϊός

Σχετικές ειδήσεις