ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕΔΗΝ - Έκλεισε η Μεσογείων (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕΔΗΝ - Έκλεισε η Μεσογείων (pics)
IN TIME

Η κεντρική συγκέντρωση προγραμματίστηκε στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 08:30.

Στάση εργασίας μεταξύ 7:00 και 10:00 και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έκανε σήμερα (04/06) η ΠΟΕΔΗΝ, με αίτημα τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Η ομοσπονδία επισημαίνει πως η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια. Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο».

Έκλεισε και για λίγη ώρα η λεωφόρος Μεσογείων, με τους οδηγούς να χειροκροτούν το προσωπικό. Η κινητοποίηση στον δρόμο έληξε και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον Έβρο για κύμα μεταναστών -Τι αποκαλύπτουν οι συνοριοφύλακες