ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Γώγος: Μας ανησυχούν τα κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές

Κορονοϊός-Γώγος: Μας ανησυχούν τα κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Τη σοβαρότητα της κατάστασης συνεχίζουν να επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Την έντονη ανησυχία του για τα περιστατικά κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη, την Θεσπρωτία και τις κλειστές δομές όπως τις φυλακές, εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης (24/06).

«Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν.

Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν 1 εκατομμύριο κρούσματα παγκοσμίως και πως χώρες που είχαν ελέγξει την πανδημία, όπως η Γερμανία, παρουσιάζουν και πάλι προβλήματα.

Ο κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας παγκοσμίως και το να καθησυχαζόμαστε από τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία που παρουσιάζει η Ελλάδα, είναι λάθος.

Παράλληλα, επεσήμανε πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν στον μέχρι τώρα έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα. Τόνισε δε πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. «Δεν εξαφανίζεται», επεσήμανε. «Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει».

«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό»

Ο καθηγητής σημείωσε πως προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα».

Προειδοποίησε ότι ο ιός υπάρχει σε δομές και πόλεις αλλά και σε κοινότητες όπως για παράδειγμα στην Θεσπρωτία. Τόνισε δε ότι «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με τον τουρισμό».

Ερωτηθείς για τον λόγο που δεν πείθουν πια τα λεγόμενα των ειδικών, ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ και έχει αρχίσει μια φημολογία που υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν χρειάζονταν.

Τέλος, σημείωσε πως ο ηλικιωμένος και ο ευάλωτος πληθυσμός πλέον έχει αυτοπεριοριστεί και τηρεί τα μέτρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Το γεγονός που ανέτρεψε τα σχέδια της 35χρονης