ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Υποψίες για εμπρησμό

Φωτιά στην Κάρυστο: Υποψίες για εμπρησμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη (02/07) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 11:35, στην περιοχή Κατσαρώνι στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, αναχωρεί για την Κάρυστο Ευβοίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα υπάρχει ένα μέτωπο, το οποίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να το θέσουν υπό έλεγχο πριν επεκταθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλου, στο evima.gr.

Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery που ακολουθεί:

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα, Θανάση Καρακάντζα, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Δείτε βίντεο:

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 36 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος συνδράμει ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το evima.gr, η πυρκαγιά καίει στο ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει φωτιά πριν από μία εβδομάδα.

Απειλήθηκαν σπίτια στην Κνωσό

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στην περιοχή της Κνωσού, σε σημείο όπου βρίσκονται μεν διάσπαρτες κατοικίες αλλά δεν απειλούνται.

Σύμφωνα με το cretalive, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 13:28 για πυρκαγιά που καίει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Βλυχιάς, μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης αναφέρει, σύμφωνα με το cretapost, ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο παρά τη δύσκολη πρόσβαση.

Νωρίτερα σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου είχε ειδοποιηθεί για φωτιά στις Δαφνές. Τρία οχήματα με το αντίστοιχο προσωπικό έσπευσαν στην περιοχή και έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τις φλόγες.

Παράλληλα μια τρίτη φωτιά ξέσπασε και στις Μαλάδες, πολύ κοντά σε γνωστό κτήμα όπου γίνονται εκδηλώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία: Σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε