ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 11 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα

Κορονοϊός: 11 θετικά κρούσματα ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τα 3.611 δείγματα

Κορονοϊός: Έντεκα θετικά κρούσματα στα 3.611 δείγματα από ταξιδιώτες που έχουν ελεγχθεί είναι θετικά σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με την πρώτη μέρα ανοίγματος του τουρισμού.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι μια Σουηδή που ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, βρέθηκε θετική στον ιό, επιβεβαιώνοντας έτσι τις επιφυλάξεις της Ελλάδας ως προς το άνοιγμα των πτήσεων από τη συγκεκριμένη χώρα.

Να σημειώσουμε δε ότι η Σουηδία κατηγόρησε την Ελλάδα για την αυστηρότητα της απόφασής της να μη δέχεται Σουηδούς τουρίστες.

Υπενθυμίζεται άλλα 28 θετικά κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη, εκ των οποίων τα 7 χαρακτηρίζονται επίσης εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3.458.

Διαβάστε: Ρόδος: Οι πρώτες φωτογραφίες από την «παράνομη» πτήση - Πανηγύριζε ο Σουηδός πιλότος!

Στον χάρτη με τις τοπικές επιδημίες συνεχίζουν να βρίσκονται η Ξάνθη και η Ροδόπη, η Καστοριά, η Θεσπρωτία, ενώ μετά τη Σύρο όπου είχε καταγραφεί μικρή συρροή κρουσμάτων, μπαίνει και ένα ακόμη νησί, η Κάρπαθος.

Στην Ξάνθη καταγράφηκαν 10 κρούσματα – δηλαδή το 1/3 των χθεσινών κρουσμάτων- και άλλα 2 στην όμορη Ροδόπη. Μία άλλη μικρή συρροή κρουσμάτων φαίνεται ότι εντοπίστηκε με τρία θετικά στον κορωνοϊό άτομα και στη Δράμα.

Σύψας: Πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε τα κρούσματα σε Ξάνθη

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, παρομοίασε την κατάσταση στην Ξάνθη με «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και «δεν μπορούμε να σβήσουμε».

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι μόλις τα 7 από τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα, είναι εισαγόμενα.

«Το πρόβλημα είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε. Όμως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται κρούσματα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν μετακινήσεις εργαζομένων στο εξωτερικό, όπως στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Επιπλέον, εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά. Ο τουρισμός είναι ελεγχόμενος προς το παρόν», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Επιπλέον, ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με τα βόρεια σύνορά μας, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε Αλβανία και Βουλγαρία».

Τέλος, σχετικά με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι εντοπίζονται περισσότεροι, γιατί διενεργούνται πολύ περισσότερα τεστ, συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται ότι και το χειμώνα είχαμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν εντοπίσαμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βαλέρια Λάτσιου: Η κόρη της Ελένης Μενεγάκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί