ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό του λαού του Λιβάνου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στο πλευρό του λαού του Λιβάνου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Βηρυτό, βρίσκεται σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, τον πλέον ισχυρό και υγιή ανθρωπιστικό εθελοντικό οργανισμό στη χώρα.

Ο ΕΕΣ συνεχίζει να επιτελεί μία άρτια οργανωμένη συλλογή, συγκεκριμένης ποσότητας και ποικιλίας ειδών ξηρής τροφής, καθότι είναι τα είδη για τα οποία υπάρχει αυξημένη ανάγκη. Επίσης, δημιουργεί ξεχωριστές συσκευασίες συγκεκριμένων ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμάκων χρόνιων παθήσεων.

Ο ΕΕΣ ευχαριστεί θερμά τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου», αλλά και πολλούς φαρμακευτικούς συλλόγους της Ελλάδας, οι οποίοι άμεσα και ενεργά αντέδρασαν θετικά στο κάλεσμά του.

Όπως αναφέρει, αποστέλλονται σήμερα, Τρίτη, δέκα τόνοι υλικών, ενώ οι αποστολές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου.

«Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προέχει η βοήθεια η οποία θα σταλεί, να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πληγέντος λαού και βεβαίως να είναι διαθέσιμη για άμεση και σωστή χρήση. Παράλληλα, εγγυόμαστε την ασφαλή συσκευασία και αποστολή τροφίμων, φαρμάκων, ειδών προσωπικής υγιεινής, κλ.π. στους πληγέντες της Βηρυτού» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΕΣ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το τέλος του Ερντογάν: «Καταρρέει» η τουρκική λίρα - Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη