ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Κορονοϊός - Σχολεία: Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
INTIME NEWS

Άνοιγμα σχολείων: Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τους όρους επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, εν μέσω κορονοϊού, παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/08) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμώς τόνισε την ανάγκη οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προστασίας, δίνοντας μάλιστα οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας είπε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Μάλιστα, η υπουργός επεσήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά που πηγαίνουν από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τρίτη δημοτικού.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις:

Ειδικότερα, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).

  • Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.
    Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
  • Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.
  • Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.
  • Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Η Κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων αν και άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η απόφαση.

Πιο αναλυτικά η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε:

Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές.

Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς.

Θα ήθελα όμως εκ μέρους της Κυβέρνησης να απευθύνω μία έκκληση προς τους γονείς: να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Θα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων, και οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθούν την 1/9.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος - Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή