ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Καρύδης: Προστατέψτε την ποιότητα ζωής του Πειραιά

Δ. Καρύδης: Προστατέψτε την ποιότητα ζωής του Πειραιά

Σύσκεψη με θέμα την σχεδιαζόμενη από την ΕΥΔΑΠ μεταφορά λυμάτων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια, διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Σ. Χρήστου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δ. Κατσικάρη, την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2012, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά.

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Δημήτρης Καρύδης ζήτησε να ακυρωθεί η αυθαίρετη και πραξικοπηματική απόφαση που έλαβε το Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, κατά την στιγμή μάλιστα που η αρμόδια διυπουργική Επιτροπή στις 19 Οκτωβρίου του 2011 είχε αποφασίσει για τα λύματα της Ανατολικής Αττικής να δημιουργηθεί κέντρο Λυμάτων στη θέση Γερακίνα των Μεσογείων.

«Δεν είναι δυνατόν», τόνισε ο βουλευτής «η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να συνεχίσει να υποβαθμίζεται διαρκώς περιβαλλοντικά και κοινωνικά προς όφελος ορισμένων προνομιούχων περιοχών της Ανατολικής Αττικής που αρνούνται να αναλάβουν τα βάρη και τις ευθύνες τους αν και αναπτύσσονται πληθυσμιακά με ραγδαίους ρυθμούς.

Κάνουν λάθος κάποιοι εκπρόσωποι δημοσίων οργανισμών να πιστεύουν ότι η ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά είναι ο «σκουπιδοτενεκές» του Λεκανοπεδίου», προσέθεσε ο κ. Καρύδης.

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά κατήγγειλε επίσης ότι η απόφαση του Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ ελήφθη χωρίς κανένα διάλογο με την περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση γι΄ αυτό πρέπει να υπάρξει σκληρή αντίδραση για την ανατροπή της.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε με κάθε μέσον την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον του Πειραιά και να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του», κατέληξε ο κ. Καρύδης δεσμευόμενος να φέρει το θέμα στην ελληνική Βουλή.