ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - 293 τα θύματα από την πανδημία

Κορονοϊός: Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - 293 τα θύματα από την πανδημία
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊος: 293 νεκρούς μετράμε πλέον από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς το πρωί της Τετάρτης κατέληξε και δεύτερος ασθενής, μετά τον 77χρονο που κατέληξε τα ξημερώματα στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για 80χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως κατέληξε 77χρονος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Ο ηλικιωμένος δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, ενώ είχε εντοπιστεί θετικός στον ιό στο γηροκομείο στο οποίο διέμενε. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ η αιτία του θανάτου του ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Λαμία: Θετικοί στον ιό μία 14χρονη και ένας 16χρονος

Συγκεκριμένα, ένα 14χρονο κορίτσι -το οποίο είχε βρεθεί σε εκδήλωση με έναν 16χρονο- βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Το κορίτσι εκδήλωσε συμπτώματα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παραβρέθηκε σε πάρτι με άλλα νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 16χρονος, θορύβησε τους γονείς της που έσπευσαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του lamiareport.gr.

Συναγερμός στα Γιαννιτσά

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 46 κρουσμάτων κορονοϊού σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε εργαζόμενους του εργοστασίου και στις επαφές των κρουσμάτων.

Η λειτουργία του εργοστασίου ανεστάλη προσωρινά, ενώ έχει προγραμματιστεί απολύμανση στις εγκαταστάσεις.

«Η εταιρεία, που σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από την Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα τα τεστ στους εργαζόμενους συνεχίζονται, με στόχο να εντοπιστούν οι μολυσμένοι στο σύνολό τους και να αποκαλυφθεί με ακρίβεια το εύρος της εστίας που έχει δημιουργηθεί.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης (08/09) βρίσκεται στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στους εργαζόμενους αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των διεγνωσμένων κρουσμάτων. Παράλληλα, τα κρούσματα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στη μονάδα απασχολούνται περίπου 680 εργαζόμενοι που ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς, όπου κατοικούν. Όλοι τους είναι Ρομά.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εκατοντάδων ακόμη, τεστ.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Στα 11.832 τα κρούσματα

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 169 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε ΕΔΩ τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Sabah: Αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό για την Ανατολική Μεσόγειο