ΕΛΛΑΔΑ

Οι Anonymous απειλούν τις εφορίες…

Οι Anonymous απειλούν τις εφορίες…

Στην Ελληνική σελίδα των Anonymous στο Facebook, δημοσιεύτηκε επιστολή τους, στην οποία προειδοποιούν την κυβέρνηση της Ελλάδας για νέες επιθέσεις, αυτή τη φορά στις εφορίες.

Το κείμενο γράφει αναλυτικά:

• Πολίτες της Ελλάδας,

• Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε καθημερινά την κυβέρνηση σας να καταλύει το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας. Τους βλέπουμε να σας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση. Τους βλέπουμε να ψηφίζουν νόμους που σας αφαιρούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Τους βλέπουμε καθώς παραδίδουν την χώρα στο ΔΝΤ και στους τραπεζίτες. Γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, για τις στρατιές των αστέγων, για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, για τους ανθρώπους που αφήσατε άνεργους και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουμε ότι η χώρα σας ψήφισε το ACTA στην προσπάθεια σας να φιμώσετε και άλλο τους Ελλήνες. Γνωρίζουμε τα πάντα...

• Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κύβερνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο η ώρα για συζητήσεις ήρθε και πέρασε. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν από αυτούς που την δολοφόνησαν. Μπορείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς στην προσπάθεια σας να μας φιμώσετε, αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε 5 ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Έλληνας είναι Anonymous. Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν.

• Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας,

• Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Έλληνα. Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα ολοκληρωτικά σε κατοχή. Που θα φέρει την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαθλιώσετε άλλο τον Ελληνικό λαό. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση σας, και την διενέργεια εκλογών. Απαιτούμε να μην πληρώθεί ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους «φίλους» σας. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και ακόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonymous. Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας Εφορίας διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολίτων. Χρέη τα οποία φασιστικά τους επιβάλλατε να πληρώσουν. Μπορεί στις διαδηλώσεις των Ελλήνων να τους αντιμετωπίζετε με απίστευτη βία χτυπώντας ανεξέλεκτα, αλλά το ιντερνετ είναι το δικό μας πεδίο. Και τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πολλοί και θα είμαστε σύντομοι.

• Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας.....

• Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε...

• #In the name of #Op Greece

• We are Anonymous

• We are Legion

• We do not forget

• We do not forgive

• United us one with Greek People

• Expect us!

Πάντως, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι έγκυρο το κείμενο, αφού οι Anonymous συνήθως τα μηνύματά τους τα γράφουν πρώτα στα Αγγλικά και μετά κάνουν τις μεταφράσεις.

«Χτυπάνε» παντού!

Εξάλου, νωρίτερα σήμερα οι Anonymous «χτύπησαν» την ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αμερικανού πεζοναύτη Βρανκ Βούτεριχ, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία 24 Ιρακινών πολιτών στη Χαντίθα το 2005.

Η ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας Puckett & Faraj δεν άνοιγε. Η ομάδα Anonymous είχε εκ των προτέρων αναρτήσει, για λίγη ώρα, στην αρχική σελίδα της εταιρείας, ένα μήνυμα γραμμένο με κόκκινα γράμματα σε μαύρο φόντο με το οποίο εξηγούσε ότι ανέβασε στο διαδίκτυο ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεγέθους τριών γιγαμπάιτ, των δικηγόρων Νικ Πάκετ και Χαϊτάμ Φαράτζ.

«Το περιεχόμενο των μηνυμάτων περιλαμβάνει λεπτομερείς καταγραφές, απομαγνητοφωνήσεις, μαρτυρίες, νομικές αποδείξεις και την καταγραφή των γεγονότων όπως δόθηκε στην υπεράσπιση για τον Φρανκ Βούτεριχ αλλά και για άλλους πεζοναύτες που υπερασπίστηκαν» οι συγκεκριμένοι δικηγόροι, έγραψαν οι "πειρατές".

Ο Πάκετ ήταν ο βασικός δικηγόρος του 31χρονου λοχαγού ο οποίος δικάστηκε τον περασμένο μήνα από στρατοδικείο κατηγορούμενος για τη σφαγή της Χαντίθα. Το δικαστήριο τον υποβίβασε σε απλό στρατιώτη και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 90 ημερών, ποινή την οποία δεν θα εκτίσει.

Στην ανακοίνωσή της η ομάδα εκφράζει την αγανάκτησή της για την ποινή αυτή, την ώρα που "ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που είχε το θάρρος να ρισκάρει τη ζωή και την ελευθερία του αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη διαφθορά της (αμερικανικής) κυβέρνησης αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης". Ο Μάνινγκ κατηγορείται ότι ήταν η "πηγή" της ιστοσελίδας WikiLeaks που ανήρτησε στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.

Ρoή Ειδήσεων