ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επίσκεψη Πομπέο – Επεισόδια στην αμερικανική Πρεσβεία

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επίσκεψη Πομπέο – Επεισόδια στην αμερικανική Πρεσβεία

Πορείες διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας.

Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χημικών.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα επεισόδια στην αμερικανική πρεσβεία:

Έκαψαν την αμερικανική σημαία στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά σε αμερικανική σημαία έβαλε μερίδα πολιτών, που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή.

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το απόγευμα, μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πόλη και στη χώρα μας.

Μάλιστα, μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, μέσω τον οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.

Νωρίτερα διαδηλωτές ζωγράφισαν και άπλωσαν τη σημαία της Αμερικής στο οδόστρωμα, έγραψαν πάνω της συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και περπάτησαν από πάνω της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Κικίλια: Αυτό είναι το νέο μέτρο που εξετάζεται