ΕΛΛΑΔΑ

Πώς εξαρθρώθηκαν οι λαθροδιακινητές των ΜΚΟ: Οι πράκτορες της ΕΥΠ που βρέθηκαν στην Σμύρνη

Πώς εξαρθρώθηκαν οι λαθροδιακινητές των ΜΚΟ: Οι πράκτορες της ΕΥΠ που βρέθηκαν στην Σμύρνη
INTIME NEWS

Ένα βαθύ κύκλωμα λαθροδιακινητών με πλοκάμια σε Ελλάδα και Τουρκία πέτυχαν να εξαρθρώσουν οι ελληνικές Αρχές, δίνοντας έτσι τέλος στις παράνομες και απάνθρωπες ενέργειες ΜΚΟ που εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο, ροκανίζοντας ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από το 2015 τέσσερις γερμανικές ΜΚΟ δρούσαν στην Μυτιλήνη σε αγαστή συνεργασία με Τούρκους δουλεμπόρους, διακινούσαν μετανάστες υπονομεύοντας την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Έχουμε ΜΚΟ στα Ελληνικά νησιά και ΜΚΟ στη Τουρκία και αυτές φαίνεται να συνεργάζονται και να κατευθύνουν με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή άτομα που βρίσκονται στην Τουρκία για να μπουν παράνομα στη χώρα μας. Παρακολουθούσαν συχνότητες, παρακολουθούσαν το λιμενικό και είχαμε μπει στο όριο αυτού που ονομάζουμε κατασκοπεία, εξήγησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πλέον δεν υπάρχει ανοχή σε έκνομες συμπεριφορές.

Οι επιχειρήσεις με το όνομα «Αλκμήνη», των ελληνικών αρχών διήρκεσαν σχεδόν τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής δύο Έλληνες πράκτορες της ΕΥΠ βρέθηκαν στην Σμύρνη υποδυόμενοι τους παράνομoυς μετανάστες πετυχαίνοντας έτσι να αποκαλύψουν το παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στο οποίο συμμετείχαν 35 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ.

Αστυνομία και ΕΥΠ πέτυχαν να ανακαλύψουν την δράση των ΜΚΟ και των μελών οι οποίοι είναι, οι 26 Γερμανοί, οι δύο Ελβετοί, η μία Γαλλίδα, ο ένας Ισπανός, η μία Βουλγάρα, ο ένας Νορβηγός, η μία Αυστριακή και οι δύο μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν. Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ακόμα και για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

«Tα αναφερόμενα φυσικά πρόσωπα των ΜΚΟ “Mare Liberum e.V.”, “Sea Watch e.V.”, “FFM e.V.” και “Josoor International Solidarity” λειτουργούσαν, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά», αναφέρει το πόρισμα της Αστυνομίας.

Οι 4 ΜΚΟ χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή "AlarmPhone", ένα ιδιότυπο αριθμό έκτακτης ανάγκης για μετανάστες που διέσχιζαν την περιοχή από τουρκικά παράλια σε ελληνικά νησιά.

Η ΕΥΠ κατέγραψε επικοινωνίες ανάμεσα σε πλήρωμα του πλοίου «Mare Liberum» που ήταν αγκυροβολημένο στη Μυτιλήνη και τη ΜΚΟ με έδρα στην Τουρκία. Αφορούσαν ανταλλαγή πληροφοριών για μεταναστευτικές ροές που προήλθαν ή θα προέλθουν από Τουρκία , καθώς και τον τόπος, τον χρόνος εκκίνησης και τα άτομα που θα μεταφέρονταν.

Αστυνομικοί έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο και κατάσχεσαν σημειώσεις, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά μελών πληρώματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν στοχοποιεί το Καστελόριζο: Θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τ. χλμ.