ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Απολογείται σήμερα ο 63χρονος για την ανθρωποκτονία του 18χρονου

Καλαμάτα: Απολογείται σήμερα ο 63χρονος για την ανθρωποκτονία του 18χρονου

«Zωσμένο» το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας χθες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ελεύθεροι με τον όρο να παρακολουθούνται από επιμελητή ανηλίκων μέχρι και την εκδίκαση αφέθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο 17χρονοι Ρομά που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής και της ληστρικής κλοπής στην τραγική υπόθεση της Πιπερίτσας, όπου 18χρονος ομόφυλός τους έχασε τη ζωή του έπειτα από πυροβολισμό του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο είχαν μπει να κλέψουν.

Το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας χθες από νωρίς ήταν «ζωσμένο» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.

Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αν τελικά ο 63χρονος κατηγορούμενος, που πρέπει να απολογηθεί για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται στον ανακριτή, οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι στον 63χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

«Εκτιμήθηκε ότι έφυγαν»
Αμέσως μετά τις απολογίες των δύο 17χρονων ο συνήγορός τους Δημήτρης Τσιφιλιτάκος δήλωσε: «Ο κ. ανακριτής και η κα εισαγγελέας έλαβαν υπόψη τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος για τους δύο συγκεκριμένους ανήλικους δράστες. Ήταν καταλυτική η συμπεριφορά τους κατά τη στιγμή τέλεσης του αδικήματος. Μόλις αντίκρισαν το θύμα της κλοπής και μετέπειτα δράστη της ανθρωποκτονίας διέφυγαν από το μπαλκόνι. Είχαν, δηλαδή, την επιλογή να πράξουν διαφορετικά. Αυτό έκαναν και αυτό εκτιμήθηκε. Δεν ήταν οι πωρωμένοι εγκληματίες. Μόλις αντίκρισαν το θύμα της κλοπής διέφυγαν από το μπαλκόνι. Αυτό ήταν το καταλυτικό γεγονός που εκτιμήθηκε από την κα εισαγγελέα και τον ανακριτή, καθώς προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα να λαμβάνονται υπόψη τόσο οι συνθήκες τέλεσης του αδικήματος όσο και η προσωπικότητα του δράστη, προκειμένου να διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση».

Για τα επεισόδια
Χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές, έπειτα από παραπομπή του εισαγγελέα και τρεις νεαροί Ρομά που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή της Μεσσήνης την Τετάρτη.

Οι τρεις νεαροί κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνη οδήγηση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Ωστόσο, λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Οκτωβρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παράλληλα, για τα ίδια επεισόδια αναζητούνται εντός του πλαισίου του αυτοφώρου άλλα τέσσερα άτομα.

Πηγή - tharrosnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Νέο οικιακό τιμολόγιο με έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό