ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Ιπποκράτειο – Δέκα κρούσματα στο προσωπικό μέσα σε μια εβδομάδα

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Ιπποκράτειο – Δέκα κρούσματα στο προσωπικό μέσα σε μια εβδομάδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έπειτα από τα 10 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα σε εργαζόμενους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τρεις γιατρούς και επτά νοσηλευτές -κυρίως από τις παθολογικές κλινικές- και την κλινική του κορονοϊού, με δύο εξ αυτών, να νοσηλεύονται ενώ ο ένας ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι ο προβληματισμός επεκτείνεται και πανελλήνια καθώς η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι συνολικά 150 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αναφοράς επικρατεί προβληματισμός για την κατάσταση, με τον πρόεδρο Χρήστο Τζελέπη, o οποίος μιλώντας στο GRTimes, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της δύσκολης όπως την χαρακτηρίζει συνέχειας και εν αναμονή του χειμώνα.

«Το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις, το προσωπικό του είναι εξουθενωμένο και δεν υπάρχει καμία ενίσχυση», αναφέρει αρχικά ο κ. Τζελέπης για να προσθέσει πως «η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική και μας φοβίζει το γεγονός ότι έρχεται ο χειμώνας, όπου μαζί με τις υπόλοιπες ασθένειες που προκύπτουν φυσιολογικά δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο θα μπορούμε να τη διαχειριστούμε όπως πρέπει».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, υπογραμμίζει ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας», και τονίζει μάλιστα ότι όσοι εργάζονται στο Ιπποκράτειο θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά από επαναληπτικά τεστ Covid κάθε 15 ημέρες ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτό.

«Εξιλαστήρια θύματα οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί»

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων σε επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, συνάδελφοι «που βρέθηκαν θετικοί στον ιό αντιμετωπίζονται σαν εξιλαστήρια θύματα κατηγορούμενοι για προσωπική ανεύθυνη συμπεριφορά και μάλιστα καλούνται για σχετικές διευκρινήσεις» προσθέτοντας πως «είναι μεγάλο λάθος η επίρριψη ευθυνών στους εργαζόμενους».

Το σωματείο επίσης ζητάει άμεσα «την έγγραφη ενημέρωση όλων σχετικά με μια τυπική και σταθερή διαδικασία την οποία όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να τηρούν στην περίπτωση που αναγνωρισθούν ως θετικά κρούσματα ή εφόσον παρατηρούν κάποια συμβατά ή μη με τον ιό συμπτώματα».

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Μενίδι: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον αδερφό του