ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο - Βεβήλωση της ελληνικής σημαίας: Βρέθηκαν τα μπαλόνια με την κόκκινη μπογιά

Καστελόριζο - Βεβήλωση της ελληνικής σημαίας: Βρέθηκαν τα μπαλόνια με την κόκκινη μπογιά
Glomex

Με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από το drone που πέταξε πάνω από το σημείο, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η βεβήλωση στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο νησί δεν υπήρξε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Η οργισμένη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - Οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη

Οργισμένη ανακοίνωση είχε εκδώσει για το περιστατικό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από Τούρκους εθνικιστές οι οποίοι χρησιμοποίησαν drone, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ σημείωνε: «Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής - Απόφαση: Αυτές είναι οι τελικές ποινές