ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» τα γηροκομεία - Σε καραντίνα μονάδα στα Ιωάννινα

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» τα γηροκομεία - Σε καραντίνα μονάδα στα Ιωάννινα
INTIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε καραντίνα τέθηκε γηροκομείο στο Ιωάννινα. Έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 10 ημέρες. Σε εξέλιξη ιχνηλάτηση μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο, στην Αθήνα.  

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 14-10-2020 και ώρα 21.00 έως 24-10-2020 και ώρα 21.00.

Ιχνηλάτιση σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε φιλοξενούμενη στη Μονάδα.

Πρόκειται για 87χρονη, η οποία μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέσσερις ηλικιωμένοι από την Μονάδα στον Άγιο Παντελεήμονα σε νοσοκομεία της Αττικής

Τέσσερις ηλικιωμένοι από την Μονάδα Φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής. Συγκεκριμένα δύο στο «ΕΛΠΙΣ» και 2 στο «Λαϊκό».

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη Μονάδα αρχές του μήνα είχαν εντοπιστεί 47 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε φιλοξενούμενη στη Μονάδα. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στα 436 τα κρούσματα σήμερα - 7 θάνατοι, 86 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 436, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 23495 (ημερήσια μεταβολή +1.9%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 469 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 86 (74.4% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 23495 κρουσμάτων, 3404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 9525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο
ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: