ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα - 200 άτομα σε καραντίνα μετά από κρούσμα σε εργοστάσιο

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα - 200 άτομα σε καραντίνα μετά από κρούσμα σε εργοστάσιο

Κορονοϊός: Η διασπορά των κρουσμάτων είναι ασύμμετρη με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

Μπορεί ο ΕΟΔΥ να μην έδωσε κανένα κρούσμα σήμερα στη Φθιώτιδα και οι απαντήσεις στα 124 τεστ από το ΓΝ Λαμίας να ήταν όλες αρνητικές, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport υπάρχουν (7) επτά νέα κρούσματα.

Το ένα μάλιστα από αυτά αφορά εργαζόμενο σε εργοστάσιο της περιοχής, που ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η Δ/νση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά ιχνηλάτηση των επαφών. Σήμερα θα κάνουν τεστ 70 περίπου εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους για κλείσει το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση.

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς επίσης και πέντε ακόμη κρούσματα σε άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα

Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το κακό είναι ότι η διασπορά των κρουσμάτων είναι ασύμμετρη με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο και για τη Φθιώτιδα αφού περιμένουμε έξαρση. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και κάνω έκκληση στους πολίτες της Φθιώτιδας να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν χρήση μάσκας, γιατί διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη....», λέει στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ταγίπ Ερντογάν: Η τελευταία του ζαριά! Χαριστική βολή από την Ελλάδα