ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος - Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός των πιστών - Χωρίς μάσκες οι ιερείς (vids)

Άγιος Δημήτριος - Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός των πιστών - Χωρίς μάσκες οι ιερείς (vids)
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει για πρώτη φορά στην Covid-19 εποχή
InTime

Άγιος Δημήτριος: Ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης γιορτάζει στην εποχή του κορονοϊού και η τήρηση των μέτρων έχει γίνει δύσκολη υπόθεση λόγω της μεγάλης προσέλευσης πιστών στον ναό.

Μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία είναι η σημερινή (26/10), καθώς η εκκλησία τιμά τον Άγιο Δημήτριο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε.

Η μνήμη του εορτάζεται (και από τους Καθολικούς) στις 26 Οκτωβρίου και στις 8 Νοεμβρίου γι’ αυτούς που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).

Η συμπρωτεύουσα γιορτάζει, λοιπόν, από νωρίς το πρωί και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου δεν έλειψαν τα πρώτα παρατράγουδα.

Οι πρώτες εντάσεις παρατηρήθηκαν όταν οι ιερείς έφτασαν στον Ιερό Ναό χωρίς να φορούν μάσκες, γεγονός που σχολιάστηκε στα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στη συνέχεια, η προσέλευση του κόσμου άρχισε να μεγαλώνει με αποτέλεσμα να υπάρξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης. Τόσο για τον μεγάλο συνωστισμό που παρατηρήθηκε όσο και γιατί κάποιοι δεν φαίνονταν να πειθαρχούν στα μέτρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο