ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων

Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την τηλεργασία. 

Παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας (της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και του κλιμακωτού ωραρίου ανά μισή ώρα εντός διώρου κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους), σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, που προβλέπεται στο άρθρο 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184).

Ωστόσο οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται με καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας θα αυξηθεί περαιτέρω αφού πλέον καθίστανται υποχρεωτική η τηλεργασία για περιοχές που βρίσκονται στον επιδημιολογικό χάρτη στο πορτοκαλί και στο κίτρινο.

Ειδικότερα για περιοχές με πορτοκαλί χρώμα προβλέπεται υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από απόσταση και για τις περιοχές με κίτρινο υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 20% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γενικό lockdown: Τότε θα «πατήσει το κουμπί» η κυβέρνηση - Η απόφαση Μητσοτάκη