ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άγγιξε το 80% η πληρότητα στην Αράχωβα - Βροχή οι ακυρώσεις μετά το lockdown

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άγγιξε το 80% η πληρότητα στην Αράχωβα - Βροχή οι ακυρώσεις μετά το lockdown

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Φρένο στα σχέδια πολλών Αθηναίων που αποφάσισαν να ταξιδέψουν για το Σαββατοκύριακο πριν το lockdown βάζει η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας από το Σάββατο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αράχωβας που για το διήμερο 7 – 8 Νοεμβρίου παρουσίαζε (σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος της πόλης) 80% πληρότητα.

«Το σαββατοκύριακο αυτό περιμέναμε πολύ κόσμο και τα ξενοδοχεία μας είχαν πληρότητα που έφτανε το 80%. Ωστόσο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το lockdown ακυρώνουν όλοι», κάνει γνωστό στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Αράχωβας Γιάννης Σταθάς.

Να σημειωθεί ότι όπως ειπώθηκε στο Open από ανώτατη κυβερνητική πηγή όποιος τελικά ταξιδέψει εκτός Αττικής κατά την επιστροφή τους, στα διόδια θα τους περιμένει η ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα τι σημαίνει αυτό, είναι άγνωστο, καθώς η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα επιτρέπεται από το Σάββατο το πρωί. Η απομάκρυνση από αυτόν θα απαγορεύεται.

Για το θέμα της πληρότητας στα καταλύματα της Αράχωβας μίλησε στο Newsbomb.gr και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας, κα. Καλούσα Ναυπακτίτη. Σύμφωνα με την ίδια η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν κυμαινόταν σε τόσο υψηλά επίπεδα ωστόσο όπως είπε δεν υπάρχει εικόνα για τα Airbnb. Τόνισε ακόμα όσοι είχαν κλείσει ακυρώνουν και επίσης ακυρώσεις υπάρχουν και για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι θα μετακινηθείτε σε άλλο νομό

Οι τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας είναι:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown.

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλο νομό