ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Οι Έλληνες να σκεφτούν θετικά τον εμβολιασμό - «Είναι μεγάλο όπλο»

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Οι Έλληνες να σκεφτούν θετικά τον εμβολιασμό - «Είναι μεγάλο όπλο»
Intime News

Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό ήταν το μήνυμα της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία εκτίμησε ότι πιθανώς η έναρξη του εμβολιασμού να γίνει τον πρώτο μήνα του 2021. Τόνισε όμως με έμφαση ότι «το εμβόλιο τουλάχιστον αρχικά δεν θα είναι το μόνο όπλο το οποίο θα αποτελέσει ανάχωμα για την επιδημία χρειάζονται και τα άλλα μέτρα».

Μήνυμα προς τους πολίτες ότι θα πρέπει να σκεφτούν θετικά τον εμβολιασμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την σημερινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Η ίδια τόνισε, για το γεγονός ότι θα εμφανιστεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σημαίνει μια νίκη για ένα ακόμα λοιμώδες νόσημα του 21ου αιώνα, «Το μήνυμα το δικό μου είναι να αρχίσουμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό. Ήταν κάτι που από την αρχή το ελπίζαμε ότι θα γίνει, φτάνουμε στο σημείο της πραγματοποίησης. Σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια τα νέα εμβόλια θα πρέπει να τηρούν τρεις βασικούς κανόνες:

  • να είναι ανοσογόνα, να είναι δηλαδή ικανά να διεγείρουν τον οργανισμό για να παράγει αντισώματα,
  • να είναι αποτελεσματικά να μπορούν προστατεύσουν το άτομο από τον ιό και κυρίως,
  • να είναι ασφαλή.

Τα αισιόδοξα νέα, σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, είναι πως κάποια από τα εμβόλια που βρίσκονται κοντά στην έγκρισή τους έχουν περάσει από τις τρεις φάσεις μελέτης από τους επίσημους φορείς αξιολόγησης και ελέγχου Ευρώπης και Αμερικής.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδιαν κανένα από αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει την επίσημη σφραγίδα της κυκλοφορίας του, κάτι που για ορισμένα αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο, υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου, θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι δεν είναι το άπαν. «Δεν είναι, έρχεται το εμβόλιο και το εφαρμόζουμε και σταματάμε τα μέτρα που προσπαθούμε όλοι να εφαρμόσουμε με θυσίες και με τη μεταβολή της ποιότητας ζωής μας», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες