ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνονται στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: Αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνονται στη Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS

Κρούσματα σήμερα: Για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάγκα στον ΣΚΑΪ.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε η κυρία Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τον υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη 20 ημέρες μετά την έναρξη του lockdown, η κυρία Γκάγκα τόνισε πως «λογικά κάπου γίνεται μόλυνση».

Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν πρόκειται για κρούσματα που κόλλησαν τον ιό πριν από την έναρξη του lockdown αλλά για μολύνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης.

«Τα κρούσματα δεν κάνουν ποτέ 25 μέρες να εμφανιστούν. Τα περισσότερα εμφανίζονται στην εβδομάδα. Μερικά εμφανίζονται στο 14ήμερο και σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στην 3η εβδομάδα», σημείωσε η κυρία Γκάγκα.

«Άρα κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν εστίες ή αν δεν τηρούν οι πολίτες τα μέτρα, ενώ βρίσκονται στο δρόμο ή στη δουλειά με τους συναδέλφους τους.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για τα άμεσα προβλήματα που απειλούν τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες - Γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα παρά το lockdown