ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη στον Ελαιώνα: Τώρα λέει ότι δεν είναι μαχητής του ISIS

Στη φυλακή ο Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη στον Ελαιώνα: Τώρα λέει ότι δεν είναι μαχητής του ISIS

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος Σύρος που κατηγορείται για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS.

Ο 27χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, στην απολογία του διαφοροποιήθηκε εντελώς από όσα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς μετά την σύλληψη του την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την σύλληψή του ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ανήκε στον ISIS, υποδεικνύοντας μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου έχουν καταγραφεί δολοφονικές πράξεις τζιχαντιστών κατά αμάχων το 2014.

Σήμερα, ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέκρουσε πρύμναν αρνούμενος τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας πως όσα είπε μετά τη σύλληψή του ήταν προϊόν βασανισμού που υπέστη από αστυνομικούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, που διέμενε στην δομή φιλοξενίας Ελαιώνα, αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση του Σύρου εκτιμάται ότι θα παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα