ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάχτυλος στον Alpha 98,9: Μόνο αν πάμε σε διψήφιο αριθμό στις ΜΕΘ θα μιλάμε για άρση lockdown

Εξαδάχτυλος στον Alpha 98,9: Μόνο αν πάμε σε διψήφιο αριθμό στις ΜΕΘ θα μιλάμε για άρση lockdown

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος τόνισε ότι μπορούμε να μιλάμε για άρση του lockdown μόνο αν επέλθει διψήφιος αριθμός στις ΜΕΘ της χώρας 

Ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα και να τα δούμε να πέφτουν, έχουμε δρόμο μπροστά μας και μας κούρασαν τα μέτρα. Είναι όμως βέβαιο ότι το απαγορευτικό έχει αποτέλεσμα».

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μόνο μία πλευρά του νομίσματος, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αναγκαία συνθήκη για να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι να πέσει σε διψήφιο νούμερο ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στην εντατική. «Αυτό θα ήθελα να δω, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Στις ΜΕΘ αντιμετωπίζονται οι αντοχές του συστήματος», είπε στον Alpha ο κ. Εξαδάχτυλος.

Για τα δημοσιεύματα με τις καταγραφές στον ΕΟΔΥ ο κ. Εξαδάχτυλος είπε «δεν έχω γνώση για το πώς γίνεται η καταγραφή. Ο ΕΟΔΥ έχει κάνει ένα κολοσσιαίο έργο αυτό το διάστημα. Δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι, έχουν γίνει κοντά στα 3 εκατομμύρια τεστ. Θα δεχτώ τις διαψεύσεις του ΕΟΔΥ για αυτό το θέμα. Τα στοιχεία είναι αξιόπιστα. Έχουν, βέβαια, δυσκολία χρονική, για παράδειγμα, στη συλλογή τους, αλλά είναι αξιόπιστα».

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Εξαδάχτυλος «η σκοπιμότητα δε νομίζω ότι υφίσταται από τα δημοσιεύματα. Κανείς ποτέ δεν χρησιμοποίησε τους αριθμούς με σκοπιμότητα. Η ειλικρίνεια είναι ουσιώδης είτε η πραγματικότητα μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Δεν υπάρχει χρονος να ασχοληθούμε σε αστυνομικό επίπεδο κάποιος από εμάς, δεν έχουμε τον χρόνο. Από τη στιγμή που είπαν ότι δεν ισχύει, δεν ισχύει».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι ένα βιαστικό άνοιγμα στην αγορά, εν μέσω εορτών θα οδηγήσει σε επικίνδυνο πισωγύρισμα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown μέχρι τα… κάλαντα: «Κλείδωσε» και η δεύτερη παράταση - Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων