ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη κομπίνα με... φούρνους: Πώς εξαπατούσαν επιτήδειοι αρτοποιούς σε όλη την Ελλάδα

Απίστευτη κομπίνα με... φούρνους: Πώς εξαπατούσαν επιτήδειοι αρτοποιούς σε όλη την Ελλάδα

Οι επιτήδειοι εξαπατούσαν με τηλεφωνήματα αρτοποιούς, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονοματεπώνυμα προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης

Μια πρωτοφανής απάτη στήθηκε σε βάρος αρτοποιών, όπως έχει καταγγελθεί, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλία, την Πάρο, την Μύκονο και την Εύβοια.

Οι επιτήδειοι εξαπατούσαν με τηλεφωνήματα αρτοποιούς, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονοματεπώνυμα προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως δημάρχων και αντιδημάρχων, λέγοντας ότι θέλουν να παραγγείλουν άρτους για δωρεές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην συνέχεια, ζητούν τον λογαριασμό του αρτοποιού όπου του υπόσχονταν πως θα κάνουν κατάθεση το συμφωνηθέν ποσό. Για να αποδείξουν την κατάθεσή τους, προσκόμιζαν στον αρτοποιό πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης, από άλλη τράπεζα, με ποσό δεκαπλάσιο από το συμφωνηθέν.

Χρησιμοποιώντας το «δήθεν» λάθος τους, ζητούσαν να επιστρέψει το ποσό, το οποίο αναγράφεται στο ψευδές παραστατικό κατάθεσης, σε λογαριασμό τους, εκλιπαρώντας να γίνει άμεσα για να μην «εκτεθούν» σε άλλους προμηθευτές και συνεργάτες τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος εμφανίστηκε ανήσυχος για τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο και τόνισε ότι οι επιτήδειοι έχουν βρει νέο κόλπο για να πείσουν τους αρτοποιούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Η σύγκριση με την περασμένη Κυριακή... προβληματίζει (Photos)