ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: «Είναι πιθανόν να ληφθούν νέα μέτρα»

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος: «Είναι πιθανόν να ληφθούν νέα μέτρα»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤην εκτίμηση ότι είναι πιθανό να ληφθούν νέα μέτρα ενόψει lockdown, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων».

Tην συγκεκριμένη δήλωση έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, λαμβάνοντας υπόψιν την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, παρά την 6η συνεχή εβδομάδα lockdown, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι η κατάσταση είναι ιδαίτερα επιβεβαρυμένη στη Δυτική Αττική, καθώς και στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας, Δράμας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.

Ο υπουργός κάλεσε άπαντες σε τήρηση των μέτρων και των κανόνων δημόσιας υγείας, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών, ενώ ξεκαθάρισε, πως τα μέτρα που ισχύουν μπορούν και θα αναθεωρηθούν, ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας έκανε κάλεσμα στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των γιορτών. «Πρέπει να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια που κάνανε οι συμπολίτες μας. Αν κι εφόσον επιδεινωθούν τα δεδομένα, θα αξιολογηθούν ξανά όλα τα μέτρα», σχολίασε. «Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους δεν συμμορφώνονται, ειδικά στις επιβαρυμένες περιοχές, να σκεφτούν τι μπορεί να επιφέρει αυτό στην κατάσταση στη χώρα αλλά και τι μέτρα θα προστεθούν στις ανάλογες περιοχές», επεσήμανε και τόνισε πως «δώστε προσοχή τις ημέρες των γιορτών. Χρειάζεται τήρηση των κανόνων. Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο για μια – δυο ημέρες δήθεν γιορτών, να κινδυνεύσουν ζωές ανθρώπων. Είτε οι δικές μας, είτε των οικογενειών μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Σκύλος κατασπάραξε 14χρονο - Νεκρό το παιδί