ΕΛΛΑΔΑ

Emvolio.gov.gr: Στον «αέρα» η σελίδα για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα – Οι 8 απαντήσεις για τα εμβόλια

Emvolio.gov.gr: Στον «αέρα» η σελίδα για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα – Οι 8 απαντήσεις για τα εμβόλια

Στον «αέρα» βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η ειδική σελίδα emvolio.gov.gr για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα που θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Η σελίδα περιέχει οχτώ ερωταπαντήσεις για τα εμβόλια ανάμεσα στις οποίες το κόστος του εμβολιασμού, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του εμβολίου, ποιες ομάδες θα έχουν προτεραιότητα και αν υπάρχουν ανεπιθύμητα συμπτώματα.

Παράλληλα η σελίδα έχει για την ώρα μια ειδική ενότητα με την ιστορία και τα οφέλη από τον εμβολιασμό.

Η τρίτη βασική ενότητα αφορά, τέλος, την σύνδεση με την πύλη της άυλης συνταγογράφησης μέσω της οποίας θα κλείνονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προβλέπει τη λήψη βεβαίωσης εμβολιασμού για όλους όσους κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημιουργηθεί η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού, μέσω της οποίας μετά τη διενέργεια του εμβολιασμού θα μπορεί κανείς να αιτηθεί την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

Τέσσερις και σήμερα για τα εμβόλια

Στις 26 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραλάβει η χώρα μας την πρώτη παρτίδα των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και συγκεκριμένα 9.750 δόσεις.

Αμέσως μετά, στις 27 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιχείρηση «Ελευθερία», οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Ασκληπιείο» και «Θριάσιο».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διανομή προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στις 29 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.

Ως το τέλος Ιανουαρίου, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, θα έχουν παραδοθεί στη χώρα μας 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer/BioNTech 1.265.550 δόσεις, στις οποίες αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο -αφού λάβουν έγκριση- και τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SMS στο 13033: Με αυτόν τον κωδικό θα γίνονται οι μετακινήσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά