ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στα Βίλια: Τι δείχνει το τελευταίο στίγμα του κινητού της 38χρονης - Τα νεότερα στοιχεία

Θρίλερ στα Βίλια: Τι δείχνει το τελευταίο στίγμα του κινητού της 38χρονης - Τα νεότερα στοιχεία

Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας μετά την εξαφάνισή της, στις 17 Οκτωβρίου, εντοπίστηκε για τελευταία φορά στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 38χρονης Κινέζας, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στο δάσος των Βιλίων.

Σύμφωνα με το Mega, το τελευταίο στίγμα εντοπίστηκε στις 4 τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Τότε, φέρεται να πραγματοποίησε κλήση προς άγνωστο άτομο.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ η αστυνομία έχει στην κατοχή της βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο διακρίνεται η αδικοχαμένη 38χρονη να κρατάει το κινητό της τηλέφωνο και μία καφέ τσάντα.

Άρχισαν οι καταθέσεις

Το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας πέρασαν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της 38χρονης, οι οποίοι κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να αναφέρουν οτιδήποτε γνωρίζουν για το θύμα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ημέρα της εξαφάνισής του, στις 12 Οκτωβρίου 2020. Η δήλωση της εξαφάνισης έγινε πέντε ημέρες αργότερα στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι η 38χρονη Κινέζα να πέρασε ένα διάστημα σε άγνωστο μέρος και κάτω από άγνωστες συνθήκες και να δολοφονήθηκε αρκετό καιρό αργότερα.

Και αυτό διότι ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι ο θάνατός της επήλθε -κατ’ εκτίμηση- ένα μήνα πριν τον εντοπισμό του πτώματος. Οι φίλοι της 38χρονης θα κληθούν από τους αστυνομικούς να αναφέρουν εάν η γυναίκα που δολοφονήθηκε είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον, εάν είχε απειληθεί στο παρελθόν από οποιονδήποτε, εάν είχε κάποια ερωτική σχέση. Η 38χρονη εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μεταξουργείου.

Ο κουμπάρος της, ο οποίος έμενε στην ίδια πολυκατοικία με την 38χρονη, ήταν ο άνθρωπος που δήλωσε στις 17 Οκτωβρίου 2020 την εξαφάνισή της στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.

Ο Κινέζος και συγκάτοικος της 38χρονης είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς ότι φοβάται για τη ζωή της φίλης του. Και αυτό γιατί, όπως είχε αναφέρει, δε γύρισε ποτέ στο σπίτι και εξαφανίστηκε χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Τα προσωπικά της αντικείμενα βρίσκονταν στο διαμέρισμα όπου ζούσε στο Μεταξουργείο, το ίδιο και τα προσωπικά της έγγραφα. Άλλωστε, όποτε ήταν να ταξιδέψει ενημέρωνε τους φίλους της. Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε την ημέρα της εξαφάνισής. Η 38χρονη έφυγε από το σπίτι για μία δουλειά και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η 38χρονη, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, δεν είχε μόνιμη εργασία αλλά έκανε περιστασιακές δουλειές (συνήθως σε καταστήματα με κινέζικα προϊόντα) στο κέντρο της Αθήνας. Η 38χρονη ήταν μία ιδιαίτερα ανεξάρτητη και δραστήρια γυναίκα, η οποία δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές. Ζούσε για χρόνια στο Μεταξουργείο και οι στενότεροι άνθρωποι του περιβάλλοντός της ήταν δύο ομοεθνείς της, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή για εκείνη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Ομόνοιας είχαν ήδη πάρει κάποιες καταθέσεις (πριν τον εντοπισμό της βαλίτσας στα Βίλια), στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση της 38χρονης. Μάλιστα, είχαν κάνει και έρευνα στα σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται, χωρίς αποτέλεσμα. Η 38χρονη είχε παντρευτεί στην Κίνα και είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παιδί.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει στις 24 Οκτωβρίου 2020 «Missing Alert» για την 38χρονη, Lin Qiu Yun, η οποία εξαφανίστηκε από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η 38χρονη Κινέζα εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μεταξουργείου. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της 38χρονης, κατόπιν αιτήματος των συγγενών της. Η ανάρτηση ανέφερε μάλιστα τότε ότι μπορεί να συντρέχουν λόγοι, οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Lin Qiu Yun είχε ύψος 1.55μ., κανονικό βάρος, καστανά μαλλιά και μαύρα μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρα παπούτσια, τζιν παντελόνι, μαύρο μπουφάν και καφέ τσάντα. Παρά τις έρευνες, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα δεν είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο.

Όπως διαπιστώθηκε σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα δακτυλικά της αποτυπώματα ταυτοποιούνται μετά του πτώματος που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια.

Φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η δολοφονία να έγινε αρκετό καιρό μετά την εξαφάνιση της 38χρονης γυναίκας. Το ερώτημα είναι μέχρι τότε που κρατούσαν οι δράστες την υπήκοο Κίνας και για ποιο λόγο τη δολοφόνησαν.

Το θύμα πιθανότατα δολοφονήθηκε διά ασφυξίας. Ο δράστης δηλαδή της έκλεισε με τη βία τις αναπνευστικές οδούς, μέχρι που η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή, ακολούθως οι δράστες έβαλαν αμέσως το πτώμα σε βαλίτσα, το οποίο εγκατέλειψαν σε δύσβατη περιοχή στα Βίλια. Η βαλίτσα έμεινε στο σημείο, σύμφωνα με την εκτίμηση, από πέντε έως 30 ημέρες. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε κακώσεις, ενώ το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να διαπιστωθεί εάν η κοπέλα είχε πάρει οποιαδήποτε ουσία ή και εάν της είχαν χορηγηθεί βίαια.

Από την πρώτη στιγμή, οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών είχαν επικεντρώσει την έρευνά τους σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 40 ετών, που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους και αναζητούνταν από τους οικείους τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.