ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Κικίλια: Μείωση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 46 έτη - Η πληρότητα στις ΜΕΘ

«Καμπανάκι» Κικίλια: Μείωση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 46 έτη - Η πληρότητα στις ΜΕΘ

«Εδώ και 15 μέρες, έχουμε αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη. Είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν»

Την προσοχή επέστησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, λέγοντας ότι η έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα στα 46 έτη.

«Εδώ και 15 μέρες, έχουμε αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη. Είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν», ανέφερε συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

Αναφορικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται, παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας».

Στη συνέχεια ο ίδιος επεσήμανε ότι μέσος όρος των νέων κρουσμάτων για τις τελευταίες επτά ημέρες ανέρχεται στα 657, υπογραμμίζοντας «η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη να επανέλθει σε μερική κανονικότητα», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους πολίτες, ζητώντας υπομονή και αντοχή.

«Προσπαθούμε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό τεστ. Ξεκινήσαμε 800 τεστ στην έναρξη της πανδημίας, και φτάσαμε σε ρεκόρ 41.000 τεστ», ανέφερε στη συνέχεια.

Για το εμβόλιο ο υπουργός Υγείας, κατά την σημερινή ενημέρωση τόνισε τέλος «το εμβόλιο της Pfizer έχει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της βαθιάς κατάψυξης, εκπονείται σχέδιο, και στο χρόνο τους θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια