ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων

Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων έκανε λόγο σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αρχικά, ο καθηγητής είπε πως βάσει μοντέλου που έχει αναπτυχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το οποίο προβλέπει την πορεία των κρουσμάτων, η παρούσα αύξηση ήταν «προβλεπόμενη».

Ωστόσο, ήταν «λίγο πιο "τσιμπημένη" από αυτό που περιμέναμε».

Ο ίδιος προέβλεψε στη συνέχεια ότι τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2.000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τέλος, τόνισε ότι «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δε θα φτάσουμε τόσο ψηλά».

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη, 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.893 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.802 (62,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα 274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 194 (70,8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Συνολικά 1.090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αττική και μεταλλάξεις φέρνουν νέα μέτρα - Τι θα γίνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια