ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Όλυμπο: Θλίψη για τους δύο γιατρούς - Απαντήσεις θα δώσει ο στρατιωτικός φίλος τους

Τραγωδία στον Όλυμπο: Θλίψη για τους δύο γιατρούς - Απαντήσεις θα δώσει ο στρατιωτικός φίλος τους
IN TIME

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας καθώς χθες το απόγευμα, δύο Έλληνες ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους -  Θρήνος στη ΜΕΘ του ΓΝΛ όπου υπηρετούσαν

Η τραγωδία -όπως όλα δείχνουν- εκτυλίχθηκε όταν οι ορειβάτες βρέθηκαν σε ρεματιά-παγίδα, όπου και εγκλωβίστηκαν. Συγκεκριμένα, νεκροί βρέθηκαν οι δύο Λαρισαίοι γιατροί από χιονοστιβάδα στα 1.400 μέτρα υψόμετρο στη θέση «Ξερολάκι» στον Ολυμπο χθες το μεσημέρι, ενώ τυχερός στάθηκε ο στρατιωτικός φίλος τους, ο οποίος κατάφερε να σωθεί.

Οι δύο άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο είναι οι Θεόδωρος Χατζόπουλος, αναισθησιόλογος και Τηλέμαχος Ζαφειρίδης παθολόγος, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορονοϊού δηλαδή.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Ο ένας από τους τρεις κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χιόνι και ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τις Αρχές για το ατύχημα που συνέβη, αναφέροντας πως αγνοούνται οι δύο φίλοι του. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία αλλά ήταν αργά.

Αναλυτικότερα, άμεσα ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ για τον εντοπισμό των ορειβατών.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έσπευσαν έντεκα διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και επτά Πυροσβέστες, με τρία οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και Κατερίνης, ενώ από αέρος συνέδραμαν στις έρευνες και ελικόπτερο σούπερ πούμα, με τέσσερις εναέριους διασώστες.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης τονίζει τα εξής: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήταν στελέχη πρώτης γραμμής για το νοσοκομείο. Η απώλεια είναι μεγάλη και δεν αναπληρώνεται. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους.»

Πηγή: larissanet, eleftheria.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάμε για σκληρή καραντίνα; Τα σχολεία, το click away και το «λουκέτο» από τις 18:00